ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δύο ηλιακές καταιγίδες θα πλήξουν τη Γη το βράδυ της Παρασκευής

Δύο ηλιακές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη Γη στο επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να προκαλέσουν σημαντικές διαταραχές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στις τηλεπικοινωνίες.

Λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο της γεωμαγνητικής έντασης που αναμένεται, αυτές οι καταιγίδες «θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια προβλήματα στις ραδιοεπικοινωνίες και τα σήματα GPS, καθώς και προβλήματα στην τάση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε ο Τομς Μπέργκερ διευθυντής του Κέντρου Πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού στις ΗΠΑ.

Ωστόσο ο ίδιος διευκρίνισε ότι «τα προβλήματα που θα επιφέρουν οι διαστημικές καταιγίδες θα είναι διαχειρίσιμα χωρίς να προκαλούν σημαντικές διαταραχές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας». Οι ηλιακές καταιγίδες, ανάλογα με την ένταση τους, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στους δορυφόρους της Γης ενώ είναι το αποτέλεσμα των δύο στεφανιαίων εκρήξεων μάζας στην επιφάνεια του Ήλιου.

Η πρώτη ηλιακή καταιγίδα έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και η δεύτερη ακολούθησε δύο μέρες αργότερα ενώ οι επιστήμονες περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα. Οι διαστημικές καταιγίδες αναμένεται να δημιουργήσουν εντυπωσιακές εικόνες σε όλο τον ουρανό της Βόρειας Αμερικής, στις ΗΠΑ και στον Καναδά το βράδυ της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου.

Το 2012, μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πέρασε στενά από τη Γη και θα μπορούσε να διαταράξει σοβαρά όλα τα ηλεκτρικά δίκτυα του «σύγχρονου πολιτισμού και να τα φέρει πίσω στο δέκατο όγδοο αιώνα» αποκάλυψε τον περασμένο Ιούλιο NASA. Η καταιγίδα, πέρασε στις 23 Ιουλίου του 2012 και ήταν η πιο ισχυρή τα τελευταία 150 χρόνια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact