ΕΛΛΑΔΑ

Δυσάρεστη εξέλιξη για Τούρκο πιλότο: Παραλίγο να συντριβεί σε αερομαχία με ελληνικα f-16 – Του χάρισαν τη ζωή

Από τύχη δεν συνετρίβη με το μαχητικό του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα enikos.gr, την περασμένη Πέμπτη, (6/10), κατά την διάρκεια ολοκλήρωσης της Τετραμερούς Αεροναυτικής Άσκησης με την επωνυμία «EUNOMIA 3-22», που πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Συντονισμένης Τετραμερούς Πρωτοβουλίας QUAD Ελλάδος, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου, ένας κλειστός σχηματισμός 4 οπλισμένων μαχητικών ελληνικών F-16 εμφανίστηκε ξαφνικά να πετά ανατολικά στο FIR Λευκωσίας, εντός των τμημάτων που είχαν δεσμεύσει με NAVTEX για την άσκηση.

Η… αόρατη πτήση πραγματοποιήθηκε υπό την αγαστή συνεργασία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Η τετράδα πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος από Κρήτη μέχρι Κύπρο διαλύοντας – όπως είχε συμβεί το 2020 πάλι – κάθε ίχνος της τουρκικής αεράμυνας, η οποία τους αντιλήφθηκε όταν εμφανίστηκαν στο FIR Λευκωσίας, ανατολικά της Λεμεσού, κατά την διάρκεια της κορύφωσης της άσκησης στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών.

Μάλιστα, αν και υπήρξε η σκέψη να πραγματοποιούσαν διελεύσεις πάνω από την Μεγαλόνησο, τελικά δεν προχώρησαν αφού ο σκοπός της πτήσης ήταν άλλος και δεν θα ήταν καθόλου κομψό προς τους συμμάχους να δοθεί η εντύπωση ότι τους χρησιμοποιούμε για να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα.

Οι Τούρκοι, βλέποντας τα ελληνικά F-16 απογείωσαν 2 μαχητικά προκειμένου να τα αναχαιτίσουν. Δεν γνώριζαν ότι ήταν 4 τα ελληνικά μαχητικά, αφού ο κλειστός σχηματισμός που πετούσαν τα εμφάνιζε στα ραντάρ για ένα ζευγάρι.

Μόνο που ήδη είχαν απογειωθεί ελληνικά μαχητικά από την Κρήτη, που περίμεναν τους Τούρκους. Έτσι, μόλις οι Τούρκοι πιλότοι αποπειράθηκαν να κατευθυνθούν προς τον σχηματισμό των «τεσσάρων», τα δύο ελληνικά τους καταδίωξαν κι άρχισαν οι αερομαχίες.

Έμπειροι οι Έλληνες πιλότοι άρχισαν να τραβούν τους Τούρκους σε ένα σπιράλ αερομαχιών με στόχο να τους εγκλωβίσουν και να πάρουν την «ώρα έξι», να βρεθούν δηλαδή στην ουρά τους, έχοντάς τους σε ζώνη κατάρριψης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact