ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολο το επόμενο 48ωρο: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η «ψυχρή λίμνη»

Προς την Ελλάδα κινείται η ψυχρή λίμνη, η ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρεάζει τη νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ ήδη βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, το αποκομμένο χαμηλό, η «ψυχρή λίμνη» αναμένεται να διατηρηθεί σχεδόν στάσιμη πάνω από την Ελλάδα για τις επόμενες τρεις ημέρες, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν τα έντονα φαινόμενα. Κατά τόπους αναμένονται έντονα και επίμονα φαινόμενα, δυνητικά επικίνδυνα για πλημμυρικά επεισόδια.

Ωστόσο, σύμφωνα με το meteo, λόγω της φύσης μιας «ψυχρής λίμνης», σε συνδυασμό με τις πολύ υγρές και ασταθείς αέριες μάζες πάνω από την Ελλάδα, είναι προγνωστικά εξαιρετικά αβέβαιος ο χρόνος, η ακριβής ένταση και η τοποθεσία των φαινομένων.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Τετάρτης θα είναι:

Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα κυρίως του Αιγαίου. Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Κ. και Αν. Μακεδονίας, της Θράκης, του Β. Αιγαίου και πιθανώς της Αν. Θεσσαλίας, της Β. Εύβοιας και των Σποράδων θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.

Οι καταιγίδες τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στην Θράκη και στο ΒΑ Αιγαίο είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους. Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης σήμερα είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Μύκονος: Πλημμύρισαν τα Ματογιάννια – Εικόνα με υδροστρόβιλο

Και η Πέμπτη με φαινόμενα και από Παρασκευή ξανά… καλοκαίρι

Ωστόσο, το κύμα κακοκαιρίας προτού υποχωρήσει επιφυλάσσει άλλη μια δύσκολη ημέρα. Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη (25/8) αναμένονται έντονες κατά διαστήματα καταιγίδες σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, των Σποράδων, της Εύβοιας, της ανατολικής Θεσσαλίας (κυρίως Μαγνησία) και της ανατολικής Πελοποννήσου. Αναφορικά με την κατάσταση που θα επικρατήσει στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν την Παρασκευή (26/8). Το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει μόνο μια μικρή αστάθεια κυρίως στα ορεινά τμήματα, ενώ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.
Κοζάνη: Σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης η Εορδαία

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact