ΚΟΣΜΟΣ

Eagles Of Death Metal: Θέλουμε να είμαστε η πρώτη μπάντα που θα παίξει στο Μπατακλάν όταν ανοίξει ξανά [βίντεο]

Tις τραγικές στιγμές που βίωσαν το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, όταν οι τρομοκτράτες του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στο Μπατακλάν σκοτώνοντας 89 ανθρώπους μοιράζονται τα μέλη των Eagles Of Death Metal.

Σε συνέντευξή τους στο αμερικάνικο Vice, ο κιθαρίστας Eden Galindo, ο τραγουδιστής Jesse Hughes, ο ντράμερ Julian Dorio και ο ηχολήπτης Shawn London περιγράφουν λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν.

«Νομίζω ότι αυτό που με σόκαρε αρχικά είναι ότι είμαστε μία μπάντα που κάνει θόρυβο, ξέρεις», λέει ο κιθαρίστας απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο. «Η ένταση της μπάντας στην σκηνή μέσα από τα ηχεία είναι δύσκολο διαπεραστεί και οι πρώτοι πυροβολισμοί ήταν τόσο δυνατοί που αμέσως κατάλαβα ότι κάτι πήγαινε στραβά», εξηγεί.

Στη συνέχεια του βίντεο, ένα ένα τα μέλη του συγκροτήματος περιγράφουν την εμπειρία από την πλευρά που την έζησαν ξεχωριστά. Οι περιγραφές τους συγκλονιστικές μαρτυρούν το μένος με το οποίο έδρασαν οι τρομοκράτες και τον φόβο που βίωσαν όλοι όσοι βρισκόντουσαν μέσα στο θέατρο.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=n74HBrrFnIc]

 

Κάτω από την σκηνή, ο ηχολήπτης του συγκροτήματος έγινε στόχος των τρομοκρατών. Η περιγραφή του ξεκινάει με τις στιγμές πριν την επίθεση. Για τον ίδιο η συναυλία ήταν μία επιτυχία, ο κόσμος περνούσε υπέροχα, χαμογελούσε και τραγουδούσε κάθε ένα τραγούδι και μετά πυροβολισμοί. «Στεκόμουν ακόμη όρθιος και μπορούσα να δω τον ένοπλο άντρα και αυτός με κοίταξε απευθείας και πυροβόλησε προς το μέρος μου αλλά αστόχησε και χτύπησε την κονσόλα μου και τα κουμπιά πετάχτηκαν προς κάθε κατεύθυνση», λέει ο London που αμέσως μετά έπεσε στο έδαφος μαζί με όσους μαζεύτηκαν γύρω του για να προστατευτούν.

«Έμεινε εκεί και συνέχισε να πυροβολεί και να πυροβολεί και να σκοτώνει και να φωνάζει όσο πιο δυνατά μπορούσε “ Allahu akbar” (ο Αλλάχ είναι μεγάλος). Και τότε ήταν που κατάλαβα ακριβώς τις συνέβαινε», λέει ο ηχολήπτης. Ξαφνικά ο τρομοκράτης ξέμεινε από σφαίρες λίγο αργότερα όμως συνέχισε να πυροβολεί ξανά. Ο London παρέμεινε πίσω από την κονσόλα, τράβηξε δίπλα του μία κοπέλα που αιμορραγούσε και πίεζε με δύναμη την πληγή της. Λίγο αργότερα κατάφερε να διαφύγει και να βγει στον δρόμο.

Σε ξεχωριστή συνέντευξη ο τραγουδιστής του συγκροτήματος μιλάει για την επίθεση. Με τρεμάμενη φωνή και εμφανώς σοκαρισμένος ο Hughes λέει ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στο Παρίσι για να παίξει ξανά.

«Θέλω να είμαστε η πρώτη μπάντα που θα παίξει στο Μπατακλάν όταν ανοίξει και πάλι», λέει. «Επειδή ήμουν εκεί όταν σίγησαν τα πάντα για ένα λεπτό. Οι φίλοι μας πήγαν εκεί για να ακούσουν ροκ εν ρολ και πέθαναν. Θέλω να επιστρέψω και να ζήσω», συνεχίζει.

Με δάκρυα στα μάτια ο Hughes και ο Homme, άλλο μέλος τους συγκροτήματος, μιλάνε για τον ηρωισμό των θαυμαστών τους και το πως πολλοί ρίσκαραν τις ζωές τους για να σώσουν άλλους.

«Πολλοί άνθρωποι κρύφτηκαν στο καμαρίνι μας και οι δολοφόνοι κατάφεραν να μπουν και τους σκότωσαν όλους εκτός από ένα παιδί που κρυβόταν κάτω από το δερμάτινο τζάκετ μου», λέει ο τραγουδιστής. «Ο κόσμος έκανε τον νεκρό και ήταν πολύ φοβισμένος -ένας σημαντικός λόγος που πέθαναν τόσοι πολλοί είναι επειδή πολλοί δεν άφηναν τους φίλους τους. Τόσοι πολλοί άνθρωποι έβαλαν τους εαυτούς τους μπροστά από άλλους ανθρώπους», λέει.

Όσον αφορά στο μέλλον τους, τα μέλη των Eagles of Death Metal είναι ξεκάθαρα. «Η μουσική είναι αυτό που κάνουμε, είναι η ζωή μας και δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσουμε», λένε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact