ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

«Έχει προβλέψει τα πάντα»: Αυτοί είναι οι όροι που δέχτηκαν οι παίκτες του Big Brother

Το Big Brother συνεχίζει να απασχολεί την καθημερινότητά μας, με τους παίκτες όσο περνάει ο καιρός και παραμένουν έγκλειστοι στο σπίτι να οδηγούνται ολοένα και περισσότερο σε ακραίες συμπεριφορές και διαμάχες.

Το Big Brother για αυτους που το εχουν ζήσει χαρακτηρίζεται σαν ένα σκληρό reality, για εμάς που το βλέπουμε από το σπίτι βέβαια δύσκολα αυτό γινεται κατανοητό.

Όπως σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή έτσι και στο Big Brother όσοι συμμετέχουν πρέπει να έχουν δεχτεί πρώτα τους όρους του καναλιου. Μέσα απο πολλές σελίδες οι παίκτες έχουν συμφωνήσει να τηρήσουν δεκάδες όρους.

Το κανάλι έχει προβλέψει τα πάντα για να μην υπάρχει το παραμικρό ρίσκο ένας παίκτης να βάλει σε κίνδυνο την παραγωγή. Βλέποντας κανείς τους όρους βλέπει πως έχει προβλεφθεί ακόμα και το τι θα φοράνε οι παίκτες, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η παράγραφος για τον Covid.

Πάμε να δουμε όμως ένα ένα τα ενδιαφέροντα σημεία :

Η διανοητική και η φυσική κατάσταση

Από τι πρώτες κιόλας γραμμές οι συμμετέχοντες έχουν δηλώσει ότι η διανοητική και η φυσική τους κατάσταση είναι καλές και πως δεν εχουν οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τους ίδιους ή και για τους συμπαίκτες του ή τα μέλη της παραγωγής.

Το χρηματικό έπαθλο αλλά και η χασούρα

Οι παίκτες έχουν αποδεχτεί πως πρόκειται για ένα παιχνίδι με ρισκο και μπορεί ναι μεν να κερδίσουν το έπαθλο, μπορεί όμως να μην κερδίσουν και τίποτα. Ακομα και για το επαθλο όμως το τελικό ποσό μπορεί να διαμορφωθεί στην πορεία, ανάλογα με τις εξελίξεις στο παιχνίδι.

Είναι επικίνδυνη η δημοσιότητα

Ενας απο τους πιο ενδιαφέροντες όρους είναι εκείνος που ο παίκτης αποδέχεται οποιαδήποτε συνέπεια της τηλεοπτικής του έκθεσης. Εχουμε δει πολλές φορές παίκτες με τις πράξεις τους και τα λεγόμενα τους να προκαλούν την οργή του κόσμου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εχουν δει τη ζωή τους να χειροτερεύει πολύ μετά τη συμμετοχή τους σε reality. Το κανάλι δε φέρει καμία ευθύνη για αυτό αφού η συμμετοχή του παίκτη γινεται με τη βούλησή του. Κοινώς : τα θελες και τα παθες.

Δε φοράς ότι θέλεις

Ο παίκτης αποδέχεται να ακούει και να ακολουθεί τις υποδείξεις και τις παρατηρήσεις της παραγωγής και των συντελεστών. Για παράδειγμα δε μπορεί να φοράει ρούχα με λογότυπο κλπ και έτσι να κάνει έμμεση διαφήμιση. Αν δούνε κάτι τέτοιο από την παραγωγή θα του ζητήσουν να αλλάξει ρούχα και πρέπει να το κάνει.

Πότε θα πάρει τα χρήματα ο νικητής

Εχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στους τελικούς των ριάλιτυ τον νικητή να παίρνει μια μεγάλη «επιταγή» με τα χρηματα που κέρδισε. Από την επόμενη κιόλας μέρα αρχίζει τις εμφανίσεις σε εκπομπες και μιλάει για το πως θα αλλάξει η ζωή του. Στην ουσία όμως θα πρέπει να κάνει λίγο υπομονή. Τα χρήματα ο νικητής δεν τα παίρνει αμέσως αλλά 8 μήνες μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου. Με άλλα λόγια η Αννα Μαρία Ψυχαράκη που κέρδισε το Big Brother τον Δεκέμβριο του 2020 πήρε τα χρήματα της τον Αυγουστο, πριν περίπου δυο μήνες δηλαδή.

Ο ΣΚΑΙ σταματάει όποτε θέλει το Big Brother

Ολοι ξερουμε πόσο ακριβές είναι οι τηλεοπτικές παραγωγές και πόσο σημαντικό ρόλο για την βιωσιμότητα τους παίζουν οι διαφημίσεις που εξαρτώνται από την τηλεθέαση. Ο ΣΚΑΙ ανα πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει την ώρα και τις μέρες μετάδοσης του Big Brother (το έκαναν ήδη φέτος) ενώ αν θέλει μπορεί ακόμα και να το σταματήσει χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Οι παίκτες το γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή αυτό. Αυτό αποτελεί και ένα μεγάλο κίνητρο για τις ακραίες καταστάσεις, τους τσακωμούς κλπ. Ένα βαρετό Big Brother που οι παίκτες θα καθόντουσαν στον καναπέ όλη μέρα δε θα το έβλεπε κανείς. Ένα Big Brother που δε θα το εβλεπε κανείς απλά θα κοβόταν

Omertà

Κουβέντα. Λέξη. Οι παίκτες εχουν συμφωνήσει πως δε θα αποκαλύψουν τίποτα από τη συμμετοχή τους στο Big Brother. Απαγορεύεται οποιαδήποτε συζήτηση, δήλωση, ανάρτηση στα social media που να αποκαλύπτει οτιδήποτε έχει να κάνει με το Big Brother είτε πριν (δε μπορείς δηλαδή να πεις στους φίλους σου : Παιδιά θα με δείτε στο Big Brother) ούτε μετά.

Το πρόστιμο

Αν ο παίκτηςε αθετήσει κάτι από τα παραπάνω τότε το ποσο που θα πρέπει να πληρώσει σα ρήτρα στον ΣΚΑΙ είναι 10,000 ευρώ. Ο ΣΚΑΙ όμως εχει το δικαίωμα να αξιώσει και άλλη αποζημίωση αν εχει υποστεί ζημία από τον παίκτη
COVID-19

Ο κορονοϊός είναι μια καινούργια πραγματικότητα και κανείς δε ξέρει πότε και ποιος θα κολλήσει. Εχουμε ήδη δει για παράδειγμα στο Just the 2 of us να κολλάνε παίκτες μεταξύ τους και πιθανότατα θα το ξαναδούμε και σε άλλες εκπομπές. Για αυτό το λόγο και ο ΣΚΑΙ, όπως όλα τα κανάλια, κάνουν ειδική μνεία στον COVID-19 στους όρους. Οι παίκτες από πριν δηλώνουν πως είναι σε καλή φυσική κατάσταση οπότε και να κολλήσουν δεν θα είναι επικίνδυνο για αυτους. Θα τηρήσουν όλα τα μέτρα που θα τους πει η παραγωγή για να προστατευτουν αλλά ακόμα και αν κολλήσουν ο ΣΚΑΙ δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για ό, τι τους συμβεί.

Δεν είναι και λίγα όλα αυτά που αποδέχονται και παραχωρούν οι παίκτες προκειμένου να μπουν στο σπίτι του μεγάλου αδερφού. Το χρηματικό έπαθλο όμως είναι μεγάλο αλλά ακόμα και χωρίς αυτό οι περισσότεροι από τους παίκτες αποκτούν την δημοσιότητα που ,για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, τοσο λαχταρούν

Πηγή: Sportime.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact