ΚΟΣΜΟΣ

Έδιωξε τον Βαρουφάκη και τώρα μιλάει για Plan B

Ξεσάλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και αφού «έδιωξε» τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, αποκάλυψε πως υπάρχει και Plan B για την Ελλάδα.

Μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο στη Χάγη, ο Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές λέγοντας: «Επιδιώκουμε μία σταθερή συμφωνία που θα οδηγήσει σε μέτρα μεταρρυθμίσεων».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ακόμη ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτηση, καθώς και πως θα αποφασίσει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.

Επιπλέον, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε έκβαση σχετικά με τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών. Μάλιστα, σε ερώτηση αν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, απάντησε: «Εάν η ερώτηση είναι αν η Ολλανδία ή η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, τότε η απάντηση είναι “ναι”» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Ελπίζω να κάνουμε μια καινούρια αρχή αυτή την εβδομάδα», είπε και όταν ρωτήθηκε για όσα μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ ότι οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης έχουν αποφασίσει πολλές οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να ικανοποιήσουν τους δανειστές έσταξε φαρμάκι: «Ελπίζω να δοθεί λιγότερος χρόνος σε συνεντεύξεις και περισσότερος σε πιο ευσυνείδητη δουλειά για να διατηρήσουν την Ελλάδα από την απειλητική άβυσσο».

«Εγώ έφαγα τον Βαρουφάκη»

Παίζοντας ύπουλο παιχνίδι, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι εκείνος ήταν που πρότεινε την αντικατάσταση Βαρουφάκη, ενώ, σημείωσε ότι συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το όλο θέμα εγείρει ερωτήματα καθώς θα πρέπει να απαντηθεί εάν είναι έτσι ή όχι. Εάν όντως είναι αλήθεια, θα πρέπει ο κ. Ντάισελμπλουμ, να εξηγήσει γιατί εκθέτει τον πρωθυπουργό και δίνει χτύπημα «κάτω από τη ζώνη». Επίσης, θα πρέπει να διευκρινιστεί γιατί δεν τήρησε τη συμφωνία κυρίων, δοθέντος ορισμένες αποφάσεις –όπως αυτή εάν ισχύει- δεν δημοσιοποιούντια. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup, πρέπει να απαντήσει γιατί έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση και που αποσκοπεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε: «Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για να προσθέσει «Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο».

«Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact