ΚΟΣΜΟΣ

Έφαγε “ξύλο” πάλι η τουρκική ΠΑ απο Ρωσικά μαχητικά

Η Τουρκία, έχοντας ενισχύσει τη στρατιωτική επιχείρηση στο Idlib πρόσφατα, καταρρίπτοντας μάλιστα και δύο αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας, νόμισε ότι μπορούσε να ελέγξει και τον εναέριο χώρο πάνω από την πόλη, χωρίς να υπολογίζει καθόλου την ρωσική πολεμική αεροπορία.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες, το συμβάν με ένα συριακό αεροσκάφος Su-22, έδειξε ότι η Ρωσία κάνει πλήρως κουμάντο στον συριακό ουρανό, εγκλωβίζοντας δύο τουρκικά F-16 και αναγκάζοντας τα να γυρίσουν στον τουρκικό εναέριο χώρο με την “ουρά στα σκέλια”.

Αυτό αναφέρθηκε από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Sina και αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας PolitRussia.

Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες, συριακά αεροσκάφη δέχθηκαν επιθέσεις επανειλημμένα από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους Κινέζους εμπειρογνώμονες, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τουρκικά μαχητικά F-16, τα οποία χρησιμοποιούν μεγάλης εμβέλειας βλήματα AIM-120 (με εμβέλεια έως και 105 χλμ.) ενώ τουρκικά αεροσκάφη Boeing 737 AEW & C παρατηρήθηκαν στην ίδια περιοχή.

Οι Τούρκοι δηλαδή, διεξήγαγαν αεροπορικές επιχειρήσεις πάνω από το Idlib, χωρίς να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της Συρίας, έχοντας επίγνωση της ισχυρής παρουσίας της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ωστόσο, το πρόσφατο γεγονός έδειξε ότι η κατάσταση στην περιοχή έχει αλλάξει.

Ένα συριακό αεροσκάφος Su-22 στις 4 Μαρτίου έκανε ελιγμό και ξέφυγε από βλήμα AIM-120 που εκτόξευσε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16.

Σύμφωνα με τους Κινέζους εμπειρογνώμονες, ένας τέτοιος ελιγμός κατέστη δυνατός, χάρη στο ρωσικό αεροσκάφος AWACS Tu-214R, το οποίο προειδοποίησε το Σύρο πιλότο έγκαιρα.

“Τα συριακά στρατεύματα, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, ανταποκρίθηκαν στην ύπουλη στρατηγική της Τουρκίας, που αφορούσε τακτικές αποτροπής.

Η Μόσχα αύξησε σημαντικά τις δυνάμεις της, ενώ ρωσικά αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποιήσεως και ηλεκτρονικού πολέμου EW πετούν στην περιοχή. Πρώτα από όλα, τα αεροσκάφη Tu-214 και Il-22PP, ήταν σε θέση όχι μόνο να ανιχνεύσουν τα τουρκικά μαχητικά F-16, αλλά και να προειδοποιήσουν τους Σύρους πιλότους που πετούσαν εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με Κινέζους εμπειρογνώμονες, το ρωσικό αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως διέκοψε και την λειτουργία του δικτύου Link 16, το οποίο κατέστησε το αντίστοιχο τουρκικό αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως Boeing 737, εντελώς άχρηστο.

Στην πραγματικότητα, οι παρατηρητές αναφέρουν ότι η Ρωσία, χωρίς να ξεκινήσει ανοιχτή πολεμική αντιπαράθεση με την Άγκυρα, εξουδετέρωσε με ικανοποιητικό τρόπο την τουρκική Πολεμική Αεροπορία στην περιοχή, η οποία δεν μπορεί ούτε να ελέγξει τον συριακό εναέριο χώρο ούτε να παράσχει υποστήριξη στις τουρκικές επίγειες δυνάμεις και τους Τζιχαντιστές .

Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις συνεχίζουν να παρέχουν αεροπορική υποστήριξη στις δυνάμεις της συριακής Κυβέρνησης, καταδικάζοντας έτσι τους Τούρκους σε αποτυχία. Ένα ζωντανό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής είναι η αποκατάσταση του ελέγχου της πόλης Serakib από τα συριακά στρατεύματα, τα οποία προελαύνουν βαθιά στην επαρχία, επεκτείνοντας την προστατευτική ζώνη γύρω από την εθνική οδό M-5 .

Τώρα, λένε οι ειδικοί, η Τουρκία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Αφήνοντας τους Τζιχαντιστές χωρίς στήριξη, η Άγκυρα μπορεί να χάσει την στρατηγικά σημαντική περιοχή που θεωρεί η τουρκική ηγεσία, ως μέρος ενός σχεδίου για την αποκατάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact