ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφοδοι στα σπίτια και κατασχέσεις εξπρές

Φοροκυνηγητό πόρτα-πόρτα

Ακόμα και για επιτόπου κατασχέσεις από τους εφοριακούς, που θα διενεργούν ελέγχους μέσα στις κατοικίες των φορολογουμένων, των τιμαλφών, των πινάκων, αλλά και των μετρητών που θα βρίσκουν κρυμμένα στα στρώματα, πιέζει ασφυκτικά η τρόικα.

Η πίεση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά» ασκείται στο πλαίσιο των 101 δράσεων που καλείται να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στη βάση του τρίτου μνημονίου.

Τα τεχνικά κλιμάκια εμμένουν στη «σκληρή γραμμή» που έχουν πάρει από τους επικεφαλής τους, να «αγριέψει» ακόμα περισσότερο η εφορία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

Η αρχή θα γίνει με τα ληξιπρόθεσμα χρέη, όπως οι δόσεις από το φόρο εισοδήματος ή οι δόσεις ρυθμίσεων από τις οποίες τέθηκε εκτός ο φορολογούμενος. Τον Οκτώβριο όλοι οι φορολογούμενοι θα λάβουν ένα ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών, με τα αναγκαστικά μέτρα να λαμβάνονται στη συνέχεια εναντίον αυτών με σημαντικά ληξιπρόθεσμα, αλλά και περιουσία.

Άλλη δράση αφορά στην «εξασφάλιση της διαρκούς πρόσβασης της φορολογικής διοίκησης στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων (και ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν ως έδρα την κατοικία τους) για τη διεξαγωγή ελέγχων εγκαίρως και για σκοπούς επιβολής του νόμου».

Παράγοντες του υπουργείου που ήταν αυτήκοοι μάρτυρες της απαίτησης για επιτόπου κατασχέσεις των κινητών αξιών, δήλωσαν, μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι «τα λεφτά στα στρώματα δεν θα κινδυνεύουν πια από τους κλέφτες, αλλά από την εφορία!».

Κάποιες από τις προτάσεις της τρόικας είχε επιχειρηθεί να υλοποιηθούν επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά είχαν ανακληθεί μετά από έντονες αντιδράσεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact