ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος στα γραφεία της Νοvartis στην Αθήνα

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα για μίζες σε γιατρούς που προωθούσαν τα φάρμακα της εταιρείας, με συνέπεια να διαταχθεί έρευνα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή

Σημαντικές και άμεσες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση με το σκάνδαλο της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες με εντολή των εισαγγελικών αρχών πραγματοποιήθηκε έφοδος στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας Novartis στη Μεταμόρφωση με σκοπό να συγκεντρωθούν όσον το δυνατόν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις φερόμενες δωροδοκίες.

Είναι άγνωστο προς το παρόν εάν μέσα στα έγγραφα ή τα αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών που φέρονται να κατάσχεσαν οι εισαγγελικές αρχές υπάρχουν στοιχεία χρήσιμα για την έρευνα τους.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα που αποτέλεσαν το έναυσμα της προκαταρκτικής εξέτασης, δύο Έλληνες πολίτες, οι οποίοι εργάζονταν στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας-Εταιρικής Ευθύνης της Novartis κατέθεσαν στις Η. Π.Α εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε συναδέλφους τους που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα υγείας (συνολικά πάνω από 4.000) με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ, ζητώντας να μας δοθούν ό,τι στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί που αφορούν σε Έλληνες κρατικούς λειτουργούς, γιατρούς ή οποιοδήποτε πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, η διαδικασία των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής είναι χρονοβόρα και προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση, είτε θετική είτε αρνητική.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης εμφανίζονταν σήμερα εξαιρετικά αισιόδοξες για την δικαστική εξέλιξη της έρευνας και τόνιζαν πως «οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές» και πως «σε κάθε περίπτωση η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοντονής έχει ζητήσει επίσπευση της προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact