ΕΛΛΑΔΑ

Εφτασαν στον Πειραιά δύο ακόμα πλοία με 4.487 πρόσφυγες και μετανάστες

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν την Πέμπτη δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη, 4.487 πρόσφυγες-μετανάστες.

Στις 15.30 το μεσημέρι περίπου, στην πύλη Ε-1, προσέδεσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.487 άτομα, ενώ στις 21:40 το βράδυ έφτασε στον Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» με ακόμα 2.000 ανθρώπους.

Εξάλλου, το καταμαράν «Tera Jet» αναχώρησε στις 11 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Μυτιλήνη προκειμένου και αυτό να παραλάβει πρόσφυγες με προορισμό τον Πειραιά.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, 235 πρόσφυγες διεσώθησαν σε πέντε περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών Λήμνου, Χίου και Σάμου.

Την Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Αθανάσιο Αθανασόπουλο, επισκέφτηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Νήσος Μύκονος» και «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο υπουργός παρακολούθησε την αποβίβαση περίπου 2.500 περίπου προσφύγων από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ορισμένους από αυτούς και να ξεναγηθεί στη συνέχεια μέσα στο πλοίο, επιβλέποντας τους χώρους στους οποίους φιλοξενήθηκαν.

Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Α’ Λιμενικό Τμήμα, ευχαρίστησε το διοικητή και τα στελέχη του εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας και της κυβέρνησης για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν σε μια δύσκολη περίοδο.

Επεσήμανε την αθόρυβη και αποτελεσματική λειτουργία του, κάτι που δεν θα μπορούσε εύκολα να επιτευχθεί εάν δεν υπήρχε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού αλλά και το φιλότιμο των στελεχών του.

Ο κ. Ζώης τούς παρότρυνε να συνεχίσουν σε αυτό τον ρυθμό λέγοντας: «H Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος που έχει δυνατότητες, που ξέρει να υποδέχεται κόσμο όπως και να τον μεταφέρει με ασφάλεια και αυτό οφείλεται σε εσάς».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact