ΚΟΣΜΟΣ

«Έφυγε» στα 75 της η σκηνοθέτις Πένι Μάρσαλ

Γνώρισε την επιτυχία με το Big και με τα «Ξυπνήματα»

Η Πένι Μάρσαλ, η αξιολάτρευτα «άχαρη» ηθοποιός με τη χαρακτηριστική προφορά του Μπρονξ που έγινε διάσημη από το τηλεοπτικό σίριαλ «Λαβέρν και Σίρλεϊ» πριν στραφεί στη σκηνοθεσία και εξελιχθεί σε μια από τις πιο επιτυχημένες σκηνοθέτιδες, με ταινίες όπως τα «Ξυπνήματα» και «Το δικό τους παιχνίδι», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Η Μάρσαλ πέθανε από επιπλοκές λόγω του διαβήτη από τον οποίο έπασχε, στο σπίτι της στο Χόλιγουντ Χιλς της Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε η Μισέλ Μπέγκα, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεών της.

Η Πένι Μάρσαλ, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποδυόταν τη «Λαβέρν» στη σειρά του ABC που μεταδιδόταν από το 1976 μέχρι το 1983 και παρακολουθούσε τη ζωή δύο ανύπαντρων γυναικών και των φίλων τους στο Μιλγουόκι της δεκαετίας του ’50-’60. Γνωστή για την ευθύτητά της, η ηθοποιός περιέγραφε ως εξής την επιτυχία της σειράς στην οποία πρωταγωνιστούσε: «Τολμήσαμε να φανούμε ηλίθιοι».

Όταν το σίριαλ ολοκλήρωσε τον κύκλο του, η Πένι Μάρσαλ στράφηκε στη σκηνοθεσία. Το 1988 γνώρισε την επιτυχία με το Big, με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, που υποδυόταν έναν 12χρονο, η ευχή του οποίου να μεγαλώσει εκπληρώνεται ως δια μαγείας. Με το Big, η Μάρσαλ έγινε η πρώτη σκηνοθέτιδα που είδε ταινία της να φέρνει κέρδη άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό box office. Ένα κατόρθωμα που επανέλαβε το 1992, με την ταινία «Το δικό τους παιχνίδι». Είχαν προηγηθεί τα «Ξυπνήματα» (1990) με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο και Ρόμπιν Ουίλιαμς, ταινία που προτάθηκε για Όσκαρ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact