ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

“Εφυγε” από τη ζωή η Εύα Κοταμανίδου

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου. Η Εύα Κοταμανίδου σπούδασε στο θέατρο τέχνης Κάρολος Κουν και έγινε γνωστή ως η πρωταγωνίστρια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Αξέχαστες οι ερμηνείες της στις ταινίες «Ο Θίασος», «Μεγαλέξαντρος», «Τοπίο στην ομίχλη» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα».

«Ο Αγγελόπουλος δεν με είχε δει, δεν με ήξερε ως ηθοποιό, του μιλήσανε για μένα κάποιο φίλοι του. Έψαχνε ρόλους για το «Θίασο», του οποίου το σενάριο δεν το ήξερε κανείς παρά μόνο ο ίδιος, ίσως και κάποιος φίλος του» έλεγε για την πρώτη τους γνωριμία.

Με πήραν στο τηλέφωνο, ήταν καλοκαίρι του ’73 θυμάμαι, να περάσω από το γραφείο του, που τότε βρισκόταν στην οδό Αριστοτέλους. Από κει άρχισε το πράγμα και η συνεργασία μας. Δείτε την Ευα Κοταμανίδου στον «Θίασο» σε μία από τις εμβληματικές σκηνές της ταινίας

«Το πρώτο μας γύρισμα ήταν στην πλατεία της Καρδίτσας» λεει η Ευα Κοταμανίδου, όπως αναφέρει το cinephilia.gr. «Μετά ήρθε το Πολυτεχνείο και σταματάνε τα πάντα. Ξαναρχίσαμε στην πιο σκληρή περίοδο, της χούντας επί Ιωαννίδη. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν δύο χρόνια.

Όταν ξεκίνησε ο Θίασος την περίοδο της χούντας, κανείς από μας τους ηθοποιούς δεν ήξερε τι ταινία γυρίζαμε, ποιο είναι το σενάριο, ούτε τι ρόλο είχαμε.

Ήταν δύσκολες εποχές και ο Θόδωρος δεν ήξερε ποιοι είμαστε. Γυρίζαμε πλάνα μακριά και αποστασιοποιημένα και όταν άρχισε να μας γνωρίζει, μια μέρα στο ξενοδοχείο στα Γιάννενα μας κάλεσε όλους στο δωμάτιό του και μας διηγήθηκε το σενάριο».

Εύα Κοταμανίδου: Το πέρασμα από την πολιτική

Η Εύα Κοταμανίδου είχε μακρά πορεία στο θεατρικό σανίδι, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση.

ο 1989 στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου εξελέγη βουλευτής με τον Συνασπισμό. Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με την Δημοκρατική Αριστερά.

Την είδηση του θανάτου της Εύας Κοταμανίδου έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ακόμα ένα δυσάρεστο νέο και μια μεγάλη απώλεια για το θέατρο και τον πολιτισμό μας. Η σπουδαία κυρία του θεάτρου μας και πρωταγωνίστρια των μεγάλων ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Εύα Κοταμανίδου και δασκάλα τόσων ηθοποιών έφυγε τα ξημερώματα… Καλό ταξίδι αγαπημένη μας και ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσα προσέφερες και κυρίως για το ήθος με το οποιο υπηρετησες την τέχνη και τον πολιτισμό μας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact