ΚΟΣΜΟΣ

Έγινε ή όχι απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν;

Το μυστήριο, γύρω από τρομοκρατική επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Πούτιν και στόχο τη λιμουζίνα που τον μετέφερε, παραμένει.

Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν παραμένουν χωρίς επιβεβαίωση: Η λιμουζίνα του Πούτιν χτυπήθηκε, ακούστηκε «δυνατός κρότος» στον «αριστερό μπροστινό τροχό» και ακολούθησε «πυκνός καπνός».

Όπως μετέδωσε η Daily Mail, το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του με ασφάλεια και τον Βλαντιμίρ Πούτιν σώο, αλλά υπήρξαν πολλές συλλήψεις από την υπηρεσία ασφαλείας του.

Κατά την ίδια πηγή, που επικαλείται η εφημερίδα, κάποιοι σωματοφύλακες «εξαφανίστηκαν» εν μέσω ισχυρισμών ότι οι μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του Πούτιν είχαν διαρρεύσει. Ποιος, όμως, προκάλεσε τον σάλο μεταδίδοντας την πληροφορία για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.

Πρόκειται για το General SVR, ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram που δημοσιεύει τακτικά κάποιες υποτιθέμενα εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο. Και είναι αρκετοί όσοι δυσπιστούν για τις πληροφορίες που δημοσιεύει. Από την άλλη, είναι όσοι ισχυρίζονται ότι το General SVR είναι από τα ελάχιστα διαδικτυακά κανάλια που παρέχει εικόνα για όσα δεν ανακοινώνει το Κρεμλίνο.

Το δημοσίευμα για την απόπειρα δολοφονίας κατά Πούτιν

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του συγκεκριμένου καναλιού General SVR στο Telegram:

«Αγαπητοί συνδρομητές και καλεσμένοι του καναλιού! Πρόσφατα, συνέβη ένα περιστατικό που οδήγησε σε όχι ακόμη αισθητές, αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές στη ζωή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το περιστατικό συνέβη με διπλό «προεδρικό σώμα», στο οποίο βρισκόταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος μερικές φορές, κατόπιν συμβουλής της υπηρεσίας ασφαλείας, ταξιδεύει με αυτοκίνητο ως μέρος μιας εφεδρικής αυτοκινητοπομπής, η οποία συνήθως δεν προσελκύει την προσοχή όπως η κύρια αυτοκινητοπομπή και αποτελείται από πέντε τεθωρακισμένα οχήματα, ένα από τα οποία περιέχει ένα προστατευόμενο άτομο.

Για παράδειγμα, πρόσφατα μια εφεδρική αυτοκινητοπομπή, σε ένα από τα αυτοκίνητα του οποίου ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δέχθηκε επίθεση. Στο δρόμο προς την κατοικία, λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο συνοδείας μπλοκαρίστηκε από ασθενοφόρο, το δεύτερο αυτοκίνητο συνοδείας συνέχισε χωρίς να σταματήσει σε ένα ξαφνικό εμπόδιο και κατά την παράκαμψη του εμποδίου, το τρίτο αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο Πούτιν, ένας δυνατός κρότος ακούστηκε από τον αριστερό μπροστινό τροχό ακολουθούμενος από πυκνό καπνό.

Το αυτοκίνητο με τον πρόεδρο, παρά τα προβλήματα με τον έλεγχο, ακολούθησε τη διαδρομή του προπορευόμενου αυτοκινήτου και, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να επιβραδύνει, με εξαίρεση το πρώτο αυτοκίνητο που είχε μπλοκάρει προηγουμένως, έφτασε στον προορισμό. Στη συνέχεια, βρέθηκε η σορός ενός άνδρα που οδηγούσε το ασθενοφόρο, το οποίο απέκλεισε το πρώτο αυτοκίνητο από την αυτοκινητοπομπή.

Η διερεύνηση του συμβάντος και όλες οι πληροφορίες σχετικά με αυτό είναι απόρρητες, όλοι οι μυημένοι έχουν προειδοποιηθεί για την ευθύνη της διανομής.

Ο επικεφαλής της σωματοφυλακής του προέδρου και πολλά άλλα άτομα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται υπό κράτηση. Ένας στενός κύκλος ανθρώπων γνώριζε για την κίνηση του προέδρου και όλοι ανήκαν στην προεδρική υπηρεσία ασφαλείας.

Μετά το περιστατικό τρεις από αυτούς εξαφανίστηκαν, ήταν ακριβώς τα άτομα που επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής, άγνωστη προς το παρόν η τύχη τους. Το αυτοκίνητο με το οποίο επέβαιναν βρέθηκε άδειο λίγα χιλιόμετρα από το συμβάν».

Η άλλη απόπειρα κατά Πούτιν

Ήταν Μάιος του 2022, όταν διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν και τότε για απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέζησε μιας απόπειρας δολοφονίας που ξεκίνησε λίγο μετά την εισβολή του στην Ουκρανία, είχε δηλώσει τότε ανώτατος αξιωματούχος των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας.

Ο Kyrylo Budanov είχε δηλώσει στην ουκρανική εφημερίδα Ukrayinska Pravda ότι τον Μάρτιο «υπήρξε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν». Ήταν λίγο καιρό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μπουντάνοφ είχε τότε δηλώσει: «Υπήρξε μια απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν. … Δέχτηκε ακόμη και επίθεση, όχι πολύ καιρό πριν. Αυτή είναι μη δημόσια πληροφορία. [Ήταν μια] εντελώς ανεπιτυχής προσπάθεια, αλλά συνέβη πραγματικά… Ήταν περίπου πριν από 2 μήνες.

«Επαναλαμβάνω, αυτή η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής. Δεν υπήρξε δημοσιότητα για αυτό το γεγονός, αλλά έγινε», όπως είχε ισχυριστεί τότε.

Ο Μπουντάνοφ, βέβαια, έχει επανειλημμένα διαδώσει μη επαληθευμένες πληροφορίες σχετικά με απειλές προς τον Πούτιν και δεν παρείχε στοιχεία για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του.

Μια άλλη φορά, είχε ισχυριστεί ότι η υγεία του Πούτιν ήταν σε επιδείνωση και ότι βρισκόταν σε εξέλιξη ένα «αδύνατο να σταματήσει» πραξικόπημα κατά του Κρεμλίνου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact