ΥΓΕΙΑ

Εγκαίνια για τη νέα ψυχιατρική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Κατερίνης

Τη νέα Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης εγκαινίασε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου. Κατά την ομιλία της στην τελετή των εγκαινίων η κ Παπακώστα τόνισε ότι ο ψυχιατρικός τομέας του Νοσοκομείου Κατερίνης αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα μετάβασης από την ασυλικού τύπου φροντίδα, στο μοντέλο της κοινοτικής ψυχιατρικής και ότι αποδεικνύει πως η διασύνδεση της ψυχικής υγείας με τη γενική υγεία, είναι μοντέλα όχι μόνο εφικτά, αλλά και ποιοτικά και αποδοτικά.

Ανέφερε ακόμη ότι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου μετεξελίχθηκε, τα τελευταία χρόνια, σε ένα πρότυπο, ολοκληρωμένο και συντονισμένο δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας, προκειμένου ο ψυχικά πάσχων να έχει τη δυνατότητα να λάβει θεραπεία στον τόπο του, κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο και ειδικότερα στον νόμο 4272/2014, με τον οποίο διασφαλίστηκε η συνέχιση των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και η διακριτή οικονομική παρακολούθησή τους μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Με τον ίδιο νόμο, προβλέφθηκε επίσης, η συμμετοχή ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στη λήψη αποφάσεων και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η υφυπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν δοθεί για τους πάσχοντες, οι οποίες, όπως είπε, βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών που τους παρέχονται, μειώνουν τη νοσηρότητα, τη θνησιμότητα και το χρόνο νοσηλείας.

Κατά την παραμονή της στην Κατερίνη, η υφυπουργός, συνοδευόμενη τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου, Αστέριο Φαρμάκη, επισκέφτηκε το Τμήμα Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου, τον ΟΚΑΝΑ Κατερίνης, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το Παλαιό Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενών (ΚΗΦΑΑ), τη δομή «Ερατώ»’, την Ψυχιατρική Κλινική «Ελπίδα», το Κέντρο Ημέρας «4 Εποχές».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact