ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είδηση ΣΟΚ για το ΓΑΛΑ στην Ελλάδα

Δυσοίωνο προμηνύεται το μέλλον τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη με τον πληθωρισμό να έπεσε αισθητά τον Οκτώβριο ωστόσο, βασικά προϊόντα να σημειώνουν ραγδαία αύξηση.

Μπορεί η κυβέρνηση να διαφημίζει το καλάθι του νοικοκυριού και από σήμερα να ακούγονται ολοένα και περισσότερες κυβερνητικές φωνές για την σημαντική πτώση στον πληθωρισμό ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται στον οικογενειακό προϋπολογισμό που καθημερινά «εκτροχιάζεται».

Ένα από τα προϊόντα που θεωρείται πρωταθλητής στις ανατιμήσεις είναι το γάλα, με την αύξησή του από πέρυσι να φτάνει το 90%!!!

Ο Παναγιώτης Λαλιώτης, ιδιοκτήτης φάρμας ανέφερε σχετικά: «Το κόστος της τροφής έχει ξεπεράσει το 100% και εκτός αυτού έχουμε και το κόστος της ενέργειας που έχει τετραπλασιαστεί».

Η αύξηση στις πρώτες ύλες δυσκολεύει αρκετά την καθημερινότητα για τους εκτροφείς όπως λένε στην κάμερα, με τον κίνδυνο να κλείσουν φάρμες και εργοστάσια που διατηρούν από γενιά σε γενιά. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!!

Η μία αγελάδα χρειάζεται 30 κιλά τροφή τη μέρα που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης της φάρμας πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ταΐσει τη μέρα 100 αγελάδες.

Οι ανατιμήσεις είναι αναπόφευκτο να περάσουν στον καταναλωτή, ο οποίος πέρυσι έβρισκε το φρέσκο γάλα 1,31€ και σήμερα το αγοράζει 1,84€. Το υψηλής παστερίωσης τον περασμένο Οκτώβρη είχε 1,38€ και τώρα το αγοράζουμε στα 1,87€ το λίτρο. Το σοκολατούχο το βρίσκαμε στα ψυγεία στο 1€ και 90 λεπτά και εφέτος στα 3,60€, με την αύξηση να αγγίζει το 90%. Τέλος, το γάλα εβαπορέ κόστιζε 2,23€ ανά κιλό, και σήμερα το βρίσκουμε 3€ και 15 λεπτά. Οι καταναλωτές σκέφτονται διπλά πια την ποσότητα που θα αγοράσουν για το ψυγείο τους.

«Το γάλα δεν θα είναι το θέμα ότι απλά θα ακριβύνει, δεν θα υπάρχει» σχολίασε ιδιοκτήτης φάρμας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact