ΕΛΛΑΔΑ

Είναι οριστικό: Τέλος η πανδημία στην Ελλάδα

Αναμένεται η «επισημοποίηση» του τέλους.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να «επιτίθεται» με μένος στον πλανήτη, διατηρώντας ζωντανή την πανδημία και βάζοντας αρκετά δύσκολα σε σύσσωμα τα κράτη της γης.

Παρά το γεγονός πως, πια, έχουμε μάθει εν πολλοίς να συμβιώνουμε με τον ιό και αν και υπάρχουν, πλέον, τα σωτήρια εμβόλια που αποτρέπουν σε τεράστιο βαθμό την βαριά νόσηση και, συνεπακόλουθα, το θάνατο, τα καθημερινά κρούσματα παραμένουν πολύ ψηλά.

Ωστόσο, το αποκρουστικό «παιχνίδι» έχει αλλάξει αρκετά. Κι αυτό γιατί η μετάλλαξη Όμικρον (μπορούμε να το πούμε μετά βεβαιότητος πλέον) είναι σαφώς πιο ήπια από την Δέλτα, με αποτέλεσμα να διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ.

Στη χώρα μας, μάλιστα, έχει αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνει στη λογική της πλήρους άρσης των μέτρων, παρά το γεγονός πως οι καθημερινές απώλειες είναι πολλές, όπως και ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η πανδημία- τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε- αναμένεται ν’ αποτελέσει… παρελθόν. Κι αυτό ειπώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη- αυτά του Υπουργού Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης (που, ειρήσθω εν παρόδω, βρέθηκε θετικός στον covid χθες) με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής προανήγγειλε ουσιαστικά το επερχόμενο τέλος, τουλάχιστον για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τα σενάρια που ακούγονται για πλήρη απελευθέρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους πολίτες, η απάντησή του στηρίχθηκε γύρω από την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον.

Όπως υποστήριξε, «Η βασική συζήτηση με τους άλλους Υπουργούς Υγείας της ΕΕ είναι ότι σταδιακά θα πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη Όμικρον είναι μεν επικίνδυνη, αλλά δεν έχει την νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Σε συνδυασμό με την πίεση στο Εθνικό μας Σύστημα Υγείας θα προχωρούμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων με στόχο την γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους πολίτες».

Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact