ΕΛΛΑΔΑ

Είναι οριστικό: Τέλος η πανδημία στην Ελλάδα

Αναμένεται η «επισημοποίηση» του τέλους.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να «επιτίθεται» με μένος στον πλανήτη, διατηρώντας ζωντανή την πανδημία και βάζοντας αρκετά δύσκολα σε σύσσωμα τα κράτη της γης.

Παρά το γεγονός πως, πια, έχουμε μάθει εν πολλοίς να συμβιώνουμε με τον ιό και αν και υπάρχουν, πλέον, τα σωτήρια εμβόλια που αποτρέπουν σε τεράστιο βαθμό την βαριά νόσηση και, συνεπακόλουθα, το θάνατο, τα καθημερινά κρούσματα παραμένουν πολύ ψηλά.

Ωστόσο, το αποκρουστικό «παιχνίδι» έχει αλλάξει αρκετά. Κι αυτό γιατί η μετάλλαξη Όμικρον (μπορούμε να το πούμε μετά βεβαιότητος πλέον) είναι σαφώς πιο ήπια από την Δέλτα, με αποτέλεσμα να διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ.

Στη χώρα μας, μάλιστα, έχει αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνει στη λογική της πλήρους άρσης των μέτρων, παρά το γεγονός πως οι καθημερινές απώλειες είναι πολλές, όπως και ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η πανδημία- τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε- αναμένεται ν’ αποτελέσει… παρελθόν. Κι αυτό ειπώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη- αυτά του Υπουργού Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης (που, ειρήσθω εν παρόδω, βρέθηκε θετικός στον covid χθες) με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής προανήγγειλε ουσιαστικά το επερχόμενο τέλος, τουλάχιστον για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τα σενάρια που ακούγονται για πλήρη απελευθέρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους πολίτες, η απάντησή του στηρίχθηκε γύρω από την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον.

Όπως υποστήριξε, «Η βασική συζήτηση με τους άλλους Υπουργούς Υγείας της ΕΕ είναι ότι σταδιακά θα πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη Όμικρον είναι μεν επικίνδυνη, αλλά δεν έχει την νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Σε συνδυασμό με την πίεση στο Εθνικό μας Σύστημα Υγείας θα προχωρούμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων με στόχο την γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους πολίτες».

Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact