ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΝΑΠ: Δραματική η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου

Απλήρωτες εφημερίες, εργασιακή υπερεξόντωση, διοικητικά προβλήματα. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά, για τα Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «δραματική».

Απλήρωτες εφημερίες γιατρών από τον Απρίλιο με μερική αποζημίωση για τις δεδουλευμένες του πρώτου 3μήνου 2015, εργασιακή υπερεξόντωση λόγω ελλείψεων ιατρικού προσωπικού, διοικητικά προβλήματα που προκύπτουν από την υπαγωγή των Κέντρων Υγείας στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών απευθείας, και όχι στις διοικήσεις των νοσοκομείων στις οποίες υπάγονταν μέχρι πρότινος καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.  

Ειδική αναφορά γίνεται για το Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου η κατάσταση έχει φθάσει σε «οριακό σημείο», εξαιτίας της υποστελέχωσης. Υπηρετούν μόνο 4 γιατροί, 1 παιδίατρος και 3 γενικοί γιατροί, ενώ «εκκρεμεί αδικαιολόγητα», σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ από τον Μάιο ο διορισμός 2 επιμελητών παθολόγων για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες κρίσης-επιλογής, όπως υποστηρίζει. Κάνει λόγο για «παράνομη εργασιακή υπερεξόντωση» των 3 υπηρετούντων γενικών γιατρών με 20 εφημερίες μηνιαίως στον καθένα κατά παράβαση της σχετικής ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ανώτατου ασφαλούς ορίου εβδομαδιαίας εργασίας.

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει επίσης για «αυταρχική» συμπεριφορά τη Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας και τη Διοίκηση της 2ης Υ.Πε., ενάντια σε γιατρούς που ασκούν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας . Μάλιστα- σύμφωνα με την Ένωση- εκτελούν κανονικά τα ιατρικά τους καθήκοντα και απέχουν μόνο από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, την άμεση κάλυψη των κενών σε μόνιμο προσωπικό και την επαναεπαγωγή των Κ.Υ. διοικητικά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στα οποία ανήκαν.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact