ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί παρατυπιών στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ


Διατάχθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις παρατυπίες που φέρεται να έγιναν για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελέως Πρωτοδικών της Αθήνας κυρίας Παναγιώτας Φάκου προκάλεσαν οι καταγγελίες σχετικά με παρατυπίες που φέρεται να έγιναν κατά τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων.

Η κυρία Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών σχετικά με τον διαγωνισμό με βάση το υλικό που έχει συγκεντρωθεί αλλά και τη σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης.

Την έρευνα ανέλαβαν να διερευνήσουν οι Εισαγγελείς Αριστείδης Κορέας και Χαρ. Λακαφώσης με την εντολή να ελέγξουν την βασιμότητα των καταγγελομένων και να διαπιστώσουν αν και σε βάρος ποιών προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Συγκεκριμένα, στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» θα μπουν δημοσιεύματα και στοιχεία που φέρεται να καταδεικνύουν σειρά παραβιάσεων των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμούς άλλων.

Ακόμη, οι δυο εισαγγελείς θα διερευνήσουν και το θέμα της πρόσληψης 59 δημοσιογράφων, ποσοστό 20% από τις προκηρυχθείσες θέσεις με «τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα» σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες η χρήση του 20% έδωσε δυνατότητα συγκεκριμένων επιλογών στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Επιπλέον, στα στοιχεία που έχει η εισαγγελία περιλαμβάνονται και καταγγελίες που αφορούν τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ στον οποίο καταλογίζεται θητεία σε θέση ευθύνης του σε συγκεκριμένη ΜΚΟ που ερευνάται από την Δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από τον 4ο πταισματοδίκη σχετικά με καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που φέρεται να κατέθεσαν διαγωνιζόμενοι.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact