ΕΛΛΑΔΑ

«Είσαι κτήνος, βίασες το παιδί μου, ο Θεός να σε κάψει»

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας συνεχίστηκε η δίκη για τον βιασμό που διέπραξε ο 39χρονος σήμερα προπονητής ιστιοπλοΐας, κατά της 11χρονης τότε (πριν από 14 χρόνια) Αμαλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος βρίσκεται στο εδώλιο και δικάζεται για τρία κακουργήματα: Είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση σε βάρος της 11χρονης, τότε, αθλήτριας ιστιοπλοΐας και έως τα 14 χρόνια της.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν σήμερα οι γονείς της Αμαλίας, όπου και κατέθεσαν πώς έμαθαν τα πάντα! Ηταν μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος που άφησε η αθλήτρια στο κινητό του πατέρα της και κάπως έτσι πληροφορήθηκε η μητέρα της, τι ακριβώς είχε συμβεί στο παιδί της, όπως η ίδια κατέθεσε στη δίκη του προπονητή της ιστιοπλοΐας που κατηγορείται ότι βίασε την κοπέλα πριν από 11 χρόνια.

«…Ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς…Όταν άκουσα αυτό το ηχογραφημένο μήνυμα, έγινα χίλια κομμάτια και σκεφτόμουν τι θα κάνω εγώ και ο άνδρας μου. Όλο το βράδυ κλαίγαμε. Δεν αφήσαμε να καταλάβει ότι είχαμε ακούσει. Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε, που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό, για πολλά, την ηθική μου, τη σχέση μου με τον άνδρα μου. Προσπαθούσε να μας χαϊδέψει τα αυτιά, αντιλήφθηκα στη συνέχεια».

Η μάρτυρας κατέθεσε πως μέχρι και την αποκάλυψη της κόρης της, η ίδια και ο σύζυγος της διατηρούσαν καλή σχέση με τον προπονητή από όταν αυτός πήγε στον Όμιλο το 2010: «Η συμπεριφορά του κατηγορούμενου απέναντι σε όλα τα παιδιά ήταν ίδια. Τον εμπιστευόσασταν τυφλά όλοι.

Έδειξε ότι ήθελε να είναι κοντά στα παιδιά, σαν φίλος. Εκείνη την περίοδο ο Ομιλος ήταν σαν μια οικογένεια. Βέβαια μερικές φορές, ξεπερνούσε και το όριο. Του έλεγα μην παλιμπαιδίζεις, αυτά είναι παιδιά. Από την άλλη, αρκετές φορές τον είχα ακούσει απότομα. Κάποια στιγμή που μίλησε στην κόρη μου για τα κιλά της, του το είπα. Τότε, εκείνος, μου είπε αν κάποιο παιδί μου πάθει κάτι στη θάλασσα, εγώ θα δέσω την άγκυρα και θα πέσω μέσα».

Για την κατάσταση της κόρης της εκείνη την περίοδο, είπε πως το μόνο που είχε παρατηρήσει ήταν μία πτώση της απόδοσής της στο σχολείο και κάποιους μώλωπες στο σώμα της. Το κορίτσι της είπε πως ήταν από το σκάφος και την πίστεψε χωρίς να δώσει σημασία.

Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος ήταν κοντά σας;

Μάρτυρας: Ναι ήταν προπονητής και φίλος. Είχε προτείνει όταν γεννήθηκε τρίτο μας παιδί να το βαπτίσει.

Εισαγγελέας: Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν η ουρά του, επιδίωκε να βρισκόταν κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω. Γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας: Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Εισαγγελέας: Τι πειθαρχικές κυρώσεις θα είχανε τα μέλη του Δ.Σ. για ενέργειες που είχε κάνει κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Όταν το έμαθαν δεν έκαναν τίποτα.

Εισαγγελέας: Γιατί να τα πουν μετά από τόσα χρόνια;

Μάρτυρας: Από ζήλια.

Εισαγγελέας: Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο, δεν είχανε σχέση πέρα από αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της;».

Μάρτυρας: Είναι δυνατόν στον Αφγανιστάν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Εισαγγελέας: Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

Μάρτυρας: Ποτέ.

Εισαγγελέας: Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε.

Μάρτυρας: Όλα τα παιδιά μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε ποτέ μόνη της με Τ.., πουθενά. Μόνη της δεν ήταν ποτέ, ήταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

Η μητέρα της αθλήτριας περιέγραψε την κόρη της ως ένα χαρούμενο, αλλά συνεσταλμένο παιδί μέχρι να συμβούν όλα αυτά, το οποίο στη συνέχεια ήταν «σε μόνιμο άγχος, ανησυχούσε για εμάς, κοιμόμουν μαζί της συχνά διότι είχε εφιάλτες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με τους λόγους που κατήγγειλε η κόρης της την υπόθεση στη δικαιοσύνη μετά από 10 χρόνια, απάντησε πως «…η απόφαση να έρθουμε εδώ δεν ήταν δική μας αλλά της Αμαλίας. Ο λόγος δεν ήταν η Μπεκατώρου, αλλά με αφορμή την Μπεκατώρου ότι υπήρξε μία κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και είπαμε ότι τώρα δεν θα είμαστε μόνοι μας επειδή μέχρι τότε ήμασταν μόνοι μας».

«Είσαι κτήνος…»
Ερωτήσεις στη μάρτυρα θέλησε να κάνει και ο κατηγορούμενος, προκαλώντας την αντίδραση της γυναίκας.

Κατηγορούμενος: Θέλω να με κοιτάει

Μητέρα: Αμετανόητος

Κατηγορούμενος: Κοίτα με

Μητέρα: Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα

Κατηγορούμενος: Εγώ και γονατιστός, μπορώ να σου ζητήσω συγγνώμη

Μητέρα: Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είσαι κτήνος…βίασες το παιδί μου, ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα, μου κατέστρεψες το παιδί.

Η κατάθεση του πατέρα του θύματος
Από την πλευρά του ο πατέρας της αθλήτριας που συνεργαζόταν στενά με τον κατηγορούμενο ως έφορος του ιστιοπλοϊκού ομίλου, είπε στην κατάθεσή του πως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν έμαθε τι είχε συμβεί με την κόρη του και τον προπονητή.

Πρόεδρος: Από το 2010 μέχρι το 2012 η κόρη σας, είχε τακτική επαφή με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ναι

Πρόεδρος: Υπήρχε μεταβολή στην συμπεριφορά της;

Μάρτυρας: Καμία.

Πρόεδρος: Πως θα την χαρακτηρίζατε την κόρη σας ;

Μάρτυρας: Μαζεμένο, ήσυχο, κλειστό παιδί.

Πρόεδρος:: Είχατε παρατηρήσει μία ιδιαίτερη σχέση του κατηγορούμενου με την κόρη σας;

Μάρτυρας: Παιδάκια ήταν. Όλα τα είχε στην αγκαλιά του. Τα φίλαγε, τα έβαζε στα πόδια του. Ήμασταν σαν οικογένεια. Η συμπεριφορά του ήταν ίδια.

Πρόεδρος: Τι ξεπέρασε τα όρια; Τι σας σόκαρε στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας: Όταν έμαθα από την ηχογράφηση που έκανε το παιδί μας. Στο κινητό μου.

Πρόεδρος: Υπάρχουν κάποιοι που καταθέτουν ότι ήταν δίπλα-διπλά η κόρη σας με τον κατηγορούμενος και πως υπήρχε σχέση και φαινόταν να το επιδιώκει η κόρη σας.

Μάρτυρας: Ο κατηγορούμενος ήταν πιο κοντά μαζί μας λόγω της φύσης της δουλειάς. Μπορεί κάποιος να την έβλεπε μαζί του επειδή η Αμαλία, βοηθούσε στον όμιλο δεν είχε πάει ποτέ κάπου με Τ…

Εισαγγελέας: Οι μητέρες των άλλων παιδιών που καταθέτουν όσα καταθέτουν γιατί τα λένε;

Μάρτυρας: Ήρθαν και κατέθεσαν για τη ζήλια που είχαν με την Αμαλία. Που πήρε παγκόσμιο…

Εισαγγελέας: Γιατί οι άνθρωποι του ομίλου εφόσον η Αμαλία, δεν είχε διακριθεί ακόμα τον Δεκέμβριο του 2013 όταν τους είπατε τι είχε συμβεί στο παιδί σας, δε σας στήριξε κανείς;

Μάρτυρας: Από το φόβο και την ανευθυνότητα τους.

Εισαγγελέας: Ήσασταν αγαπητός, σας γνώριζαν και οι πέτρες και λέτε στους υπόλοιπους το παιδί μου έχει πρόβλημα και δε σας υποστηρίζει κανείς.

Μάρτυρας: Και μου έριξαν και την ευθύνη

Εισαγγελέας: Μήπως επειδή έβλεπαν αυτά που εσείς δεν μπορούσατε;

Μάρτυρας: Όχι μου έριξαν ευθύνη διότι εγώ ήμουν αθλητικός.

Εισαγγελέας: Μία πράξη φέρεται να έγινε εντός δωματίου στο Γαλαξίδι, ενώ ήσασταν κι εσείς…

Μάρτυρας: Από τότε που το έμαθα αυτό, πετάγομαι κάθε μέρα στον ύπνο
μου, που δεν μπορούσε να υποστηρίξω το παιδί μου.

Πρωτοδίκης: Δε σας έκανε εντύπωση που δεν ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας (κλαίγοντας): Τι να σας πω ότι θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου από τότε που το έμαθα που δεν μπόρεσα να προστατέψω το παιδί μου.

Πρωτοδίκης: Αποκλείεται να ήταν ερωτευμένη η κόρη σας;

Μάρτυρας: Τι ερωτευμένη; Παιδάκια ήταν.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενος προπονητής είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021. Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε φτάσει ενώπιον της Δικαιοσύνης λίγο μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προβεί η Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού. Η αθλήτρια πήρε δύναμη από την καταγγελία της Μαρίας Μπεκατωρού που αποφάσισε να μιλήσει για τη δική της εμπειρία βιασμού και έτσι, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του πατέρα την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Πηγή φωτό: eurokinissi

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact