ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση-διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο σχετικά με τα δάση


Βίτσας: Aποτελεί «ένα ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο που κουρελιάζει το Σύνταγμα προσπαθώντας να υπερβεί την συνταγματική νομιμότητα»

Το νομοσχέδιο για τα δάση – που είναι υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα της Βουλής – συμπληρώνει το κυβερνητικό σχέδιο «ανοίξαμε και ξεπουλάμε. Προλάβετε πριν μας κλείσουν», επισήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας σε εκδήλωση – διαβούλευση για το θέμα που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ με το υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να παρακάμψει την συνταγματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων (τα άρθρα 24 και 117 του Συντάγματος προστατεύουν τα δασικά οικοσυστήματα από ασύμβατες αστικές και άλλες χρήσεις και δραστηριότητες).

Όπως σημείωσε ο κ. Βίτσας αποτελεί «ένα ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο που κουρελιάζει το Σύνταγμα προσπαθώντας να υπερβεί την συνταγματική νομιμότητα αλλά και την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που παγίως κυρρήσει ως αντισυνταγματικές, διατάξεις νόμων που επέτρεπαν την ιδιωτική πολεοδόμηση καθώς και χρήσεις εντός δάσους κατά πολύ ηπιότερες από τις εντός νομοσχεδίου περιγραφόμενες».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι κομμάτων, πολιτικών κινήσεων, ΜΚΟ, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων κ.α. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, ο ανεξάρτητος βουλευτής και στέλεχος της «Κοινωνία Πρώτα», Οδυσσέας Βουδούρης, η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, η Κλαίρη Πινιού από την Κοινωνική Συμφωνία, ο Μιχάλης Φανουράκης από τη γραμματεία της Αριστερής Προοπτικής και ο Γιώργος Μπούτρης από το ΔΗΚΚΙ.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης επισήμανε πως «τέτοια νομοσχέδια πρέπει να επιδιώξουμε να μην εφαρμοστούν ποτέ, γιατί θα προκαλέσουν μη αναστρέψιμες συνέπειες» και τόνισε την ανάγκη αναγέννησης του περιβαλλοντικού κινήματος στην Ελλάδα.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact