ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση-διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο σχετικά με τα δάση


Βίτσας: Aποτελεί «ένα ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο που κουρελιάζει το Σύνταγμα προσπαθώντας να υπερβεί την συνταγματική νομιμότητα»

Το νομοσχέδιο για τα δάση – που είναι υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα της Βουλής – συμπληρώνει το κυβερνητικό σχέδιο «ανοίξαμε και ξεπουλάμε. Προλάβετε πριν μας κλείσουν», επισήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας σε εκδήλωση – διαβούλευση για το θέμα που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ με το υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να παρακάμψει την συνταγματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων (τα άρθρα 24 και 117 του Συντάγματος προστατεύουν τα δασικά οικοσυστήματα από ασύμβατες αστικές και άλλες χρήσεις και δραστηριότητες).

Όπως σημείωσε ο κ. Βίτσας αποτελεί «ένα ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο που κουρελιάζει το Σύνταγμα προσπαθώντας να υπερβεί την συνταγματική νομιμότητα αλλά και την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που παγίως κυρρήσει ως αντισυνταγματικές, διατάξεις νόμων που επέτρεπαν την ιδιωτική πολεοδόμηση καθώς και χρήσεις εντός δάσους κατά πολύ ηπιότερες από τις εντός νομοσχεδίου περιγραφόμενες».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι κομμάτων, πολιτικών κινήσεων, ΜΚΟ, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων κ.α. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, ο ανεξάρτητος βουλευτής και στέλεχος της «Κοινωνία Πρώτα», Οδυσσέας Βουδούρης, η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, η Κλαίρη Πινιού από την Κοινωνική Συμφωνία, ο Μιχάλης Φανουράκης από τη γραμματεία της Αριστερής Προοπτικής και ο Γιώργος Μπούτρης από το ΔΗΚΚΙ.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης επισήμανε πως «τέτοια νομοσχέδια πρέπει να επιδιώξουμε να μην εφαρμοστούν ποτέ, γιατί θα προκαλέσουν μη αναστρέψιμες συνέπειες» και τόνισε την ανάγκη αναγέννησης του περιβαλλοντικού κινήματος στην Ελλάδα.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΚ από τη Naval Group – Δίνει τις Βelharra με Aster 30 B1

ΣΟΚ από τη Naval Group αφού με ανακοίνωσή…

Κωσταράκος για ευρωστρατό: Εφικτή πραγματικότητα ή ηθελημένη αυταπάτη;

Τις πιθανότητες δημιουργίας Ευρωπαϊκού Στρατού, αναλύει ο στρατηγός,…

Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις για το κόμμα Γιαννακόπουλου

Τον τελευταίο καιρό σύντροφοι δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν…

Ο σύμβουλος του Ερντογάν προέβλεψε πόλεμο ΗΠΑ-Τουρκίας

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί…

Γιατί είναι σπουδαία η ελληνογαλλική συμφωνία – Οι τρεις λόγοι

«Πρόκειται για μια συμφωνία, η οποία αναβαθμίζει στρατηγικά…

Νάρκωνε την σύζυγό του και καλούσε αγνώστους να την βιάζουν

Μία πρωτοφανής υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας…

Salt Bae: Χαμός στη Βρετανία για τo νέο «σφαγείο» του στο Λονδίνο

Διασύρουν τον γνωστό βρωμύλο Τούρκο σεφ οι βρετανοί…
contact