ΚΟΣΜΟΣ

Οι εκκεντρικότητες του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο πιλότος Πούτιν

Οι εκκεντρικότητες του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν - Εικόνα3

Το 2010, ο ρώσος πρόεδρος κάθισε στη θέση του συγκυβερνήτη ενός πυροσβεστικού αεροπλάνου και ρίχτηκε κυριολεκτικά στη μάχη κατάσβεσης πυρκαγιών. Από τη θέση αυτή, ο Βλαδίμηρος «κράτησε το γκάζι και πίεσε το κουμπί για να ρίξει 21 τόνους νερού σε δασικές πυρκαγιές, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας», έγραφαν οι «The Moscow Times».

Σύμφωνα μάλιστα με τηλεοπτικό σταθμό, ο Πούτιν πίεσε το κουμπί και ρώτησε τον πιλότο εάν «αυτό ήταν ΟΚ;». «Απευθείας χτύπημα!» ήταν η απάντηση του πιλότου.

Παρά την εντυπωσιακή αυτή επίδειξη ικανοτήτων, η αλήθεια είναι πως ο Πούτιν δεν έχει λάβει εκπαίδευση πιλότου, τουλάχιστον απ’ όσα είναι γνωστά. Μάλιστα, το 2010 δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ίδιος βρέθηκε στη θέση συγκυβερνήτη ενός αεροπλάνου, καθώς το ίδιο είχε κάνει και σε ένα βομβαρδιστικό Tu-160 το 2005, κατά τη διάρκεια επιδείξεων, αλλά και σε ένα Su-27 κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από την Τσετσενία, το 2000.

Η μαύρη ζώνη στο τζούντο

Οι εκκεντρικότητες του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν - Εικόνα4Το αγαπημένο σπορ του Πούτιν, είναι το τζούντο, καθώς διαθέτει μαύρη ζώνη από την ηλικία των 18 ετών. Ωστόσο, ο ρώσος πρόεδρος δεν μένει σε αυτό, εξασκώντας παράλληλα και το Σάμπο, μια ρωσική πολεμική τέχνη.

«Άρχισα να εξασκώ αυτό το σπορ (σ.σ. τις πολεμικές τέχνες) όταν ήμουν 14 ετών και στην πραγματικότητα, αυτό με το οποίο ξεκίνησα ήταν κάτι που ονομάζεται Σάμπο, που είναι ρωσικό ακρωνύμιο για το “αυτό-άμυνα χωρίς χέρια”, μια ρωσική πολεμική τέχνη. Μετά απ’ αυτό πήγα σε γυμναστήριο για τη διδασκαλία τζούντο. Κι ήμουν αυτό που θα λέγαμε “ειδήμων των σπορ”. Έχουμε τις αθλητικές βαθμίδες και έλαβα το αντίστοιχο της μαύρης ζώνης όταν ήμουν 18. Σε όλη μου την ενήλικη ζωή εξασκώ το τζούντο κι υπεραγαπώ το συγκεκριμένο σπορ», είχε δηλώσει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του.

Η αγάπη του Πούτιν για την αμερικανική λογοτεχνία, αλλά και… το ψάρεμα και το κυνήγι

Οι εκκεντρικότητες του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν - Εικόνα5

Το 2011, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό κυνηγιού και ψαρέματος(!) «Outdoor Life», ο Πούτιν αποκάλυψε την αγάπη του για την αμερικανική λογοτεχνία, αναφέροντας συγκεκριμένα τους Τζακ Λόντον και Έρνεστ Χέμινγουεϊ. «Οι χαρακτήρες που απεικονίζονται στα βιβλία τους, οι οποίοι είναι γενναίοι και πολυμήχανοι άνθρωποι που εμπλέκονται σε συναρπαστικές περιπέτειες, σίγουρα επηρέασαν τον βαθύτερο εαυτό μου και εξέθρεψαν την αγάπη μου για τις υπαίθριες δραστηριότητες», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στη γνωστή του αγάπη για πλήθος σπορ και δραστηριοτήτων.

Μάλιστα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι προτιμά τα μυθιστορήματα του Χέμινγουεϊ που δεν έχουν να κάνουν με το κυνήγι, σημειώνοντας ως τέτοια τα «Για ποιον χτυπά η καμπάνα», «Αποχαιρετισμός στα όπλα» και «Ο γέρος και η θάλασσα».

Αυτό που κυριάρχησε, όμως, στη συγκεκριμένη συνέντευξη, όπως φανερώνει φυσικά και ο προσανατολισμός του περιοδικού, ήταν η αγάπη του ρώσου προέδρου για τις υπαίθριες δραστηριότητες, όπως το ψάρεμα, η ιππασία και το «κυνήγι» με ηρεμιστικά όπλα για ερευνητικούς λόγους.

Οι εκκεντρικότητες του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν - Εικόνα6

«Ήμουν αρκετά τυχερός. Είχα μια ενδιαφέρουσα παιδική ηλικία, στενά συνδεδεμένη με σπορ. Είχα επίσης πολύ καλούς δασκάλους. Πιθανώς, χάρη σε αυτό, δεν έχω αλλάξει τη συμπεριφορά μου απέναντι στις υπαίθριες δραστηριότητες. Ίσως έχει γίνει ακόμη πιο βαθιά και εσκεμμένη. Όλο και περισσότερο εκτιμώ τα όσα έχω καταφέρει χάρη στα σπορ. Με άλλα λόγια, μια συνήθεια για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια ευκαιρία να είμαι στη φύση», δήλωσε ο Πούτιν στο περιοδικό.

Οι εκκεντρικότητες του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν - Εικόνα7 Οι εκκεντρικότητες του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν - Εικόνα8Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact