ΚΟΣΜΟΣ

Οι εκκεντρικότητες του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο άνθρωπος που πήρε τη Ρωσία από το χέρι και την έβαλε στο «κλαμπ» των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη. Ξεκινώντας την πολιτική του καριέρα από την Αγία Πετρούπολη, όπου και γεννήθηκε, και τη θέση του σύμβουλου Διεθνών Σχέσεων, ανέβηκε στην ιεραρχία και κέρδισε επιρροή, παραμένοντας μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παρασκήνιο.

Κατόπιν μετακόμισε στη Μόσχα, όπου και συνέχισε να κερδίζει πολιτικούς πόντους μέχρι να φτάσει στη θέση του διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το παρασκήνιο ήταν πλέον παρελθόν, καθώς έκτοτε και μέχρι σήμερα, ο Πούτιν βρίσκεται στο τιμόνι της Ρωσίας, είτε από τη θέση του πρωθυπουργού, είτε του προέδρου.

Όσο η επιρροή του μεγάλωνε, ενδιαφέρουσες ιστορίες γύρω από την προσωπικότητά του έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, ιστορίες που επιμελώς καλλιεργούσε ο ίδιος, προκειμένου να ενισχύσει το δημόσιο προφίλ του. Άλλωστε η πλούσια καριέρα του, του παρείχε άπλετο υλικό για να αποδεικνύει συνεχώς πως μόνο ένας συνηθισμένος πολιτικός ηγέτης δεν είναι. Πόσοι μοντέρνοι πολιτικοί, άλλωστε, συνηθίζουν να κυνηγούν άγρια ζώα, να είναι εξπέρ σε πολεμικές τέχνες και να ασχολούνται ενεργά με την προστασία της άγριας ζωής;

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ορισμένες από τις εκκεντρικότητες του ρώσου ηγέτη που τον κάνουν να ξεχωρίζει μεταξύ των πολιτικών του 21ου αιώνα… Η αργοπορία του Πούτιν σε σημαντικές συναντήσεις

Οι εκκεντρικότητες του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν - Εικόνα

Το 2013, ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία, όπου μεταξύ άλλων ήταν προγραμματισμένο να συναντήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ωστόσο, ο ρώσος πρόεδρος καθυστέρησε την επίσκεψη κατά… 50 λεπτά, αφήνοντας τον Πάπα να περιμένει.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν εμφανίζεται καθυστερημένος σε κάποια σημαντική συνάντηση, καθώς το 2012, είχε αφήσει τον αμερικανό υπ. Εξωτερικών, Τζον Κέρι, να τον περιμένει για 3 ώρες, ενώ το 2003 είχε καθυστερήσει σε μια συνάντηση με την Βασίλισσα Ελισάβετ! Το ίδιο είχε πράξει και σε μια συνάντηση με τον ουκρανό πρόεδρο, κατά τη διάρκεια των γεγονότων με την Κριμαία.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι χαρακτηριστικές αυτές αργοπορίες του Πούτιν δεν είναι τυχαίες, αλλά μια καλά υπολογισμένη διπλωματική τακτική. Πολιτικός σχολιαστής εξηγεί ότι η συμπεριφορά του προκύπτει από την επιθυμία του να τονίσει ότι κατέχει μια θέση Τσάρου στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα, σαν τον ηγέτη μιας μοντέρνας ρωσικής αυτοκρατορίας.

Το πανάκριβο κρασί που μοιράστηκε με τον Μπερλουσκόνι

Οι εκκεντρικότητες του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν - Εικόνα1

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, ο Πούτιν βρέθηκε στη χερσόνησο και επισκέφτηκε το οινοποιείο Massandra, το οποίο καυχιέται ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή κρασιών στον κόσμο! Εκεί, ο Πούτιν μοιράστηκε με τον πρώην ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι ένα μπουκάλι Χερέθ ντε λα Φροντέρα του… 1775!

Το μπουκάλι είχε φέρει στην περιοχή ένας ρώσος κόμης, την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης. Η κίνηση αυτή προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του πρώην γενικού εισαγγελέα της Κριμαίας, λόγω της οργής εναντίον της Ρωσίας, ο οποίος έκανε μήνυση στον Πούτιν, σύμφωνα με την οποία η ζημιά (κι άρα η υπολογίσιμη αξία) του μπουκαλιού έφτανε τα 77.500 ευρώ.

Ο Πούτιν σε ρόλο μουσικού και τραγουδιστή

Οι εκκεντρικότητες του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν - Εικόνα2

Το 2010, ο Πούτιν έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο τις μουσικές του ικανότητες, καθώς έπαιξε πιάνο στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκδήλωσης στην Αγία Πετρούπολη. Μετά το πιάνο, ο Πούτιν πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε σε άψογα Αγγλικά, το δημοφιλές κομμάτι «Blueberry Hill», πράγμα εντυπωσιακό καθότι δεν συνηθίζει να μιλά στα Αγγλικά, σε αντίθεση με τα Γερμανικά, τα οποία γνωρίζει άψογα.

Παρά την ομολογουμένως άψογη ερμηνεία του στο πιάνο, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε μετά: «Όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μπορώ ούτε να τραγουδήσω, ούτε να παίξω πιάνο, αλλά μου αρέσει πολύ να το κάνω». Σύμφωνα με ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Πούτιν έμαθε τους στίχους του «Blueberry Hill» στο πλαίσιο των μαθημάτων Αγγλικών που έκανε.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ο ρώσος πρόεδρος έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του στο πιάνο, καθώς είχε παίξει ξανά, μπροστά σε μαθητές σχολείου, δηλώνοντας μάλιστα: «Δεν τραγουδώ πολύ καλά, αλλά θα προσπαθήσω να παίξω. Εγώ θα ξεκινήσω και εσείς θα τραγουδήσετε».Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact