ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Μητσοτάκη να εμβολιαστούν όλοι

Ίσως γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς

Ο Μητσοτάκης είπε “όχι” στην εισφορά αλληλεγγύης και το 2022

Πολιτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα. Ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος σε πιθανό άνοιγμα και άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων, σημείωσε πως «δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Και ο κορωνοϊός μας έχει εκπλήξει και μας ανάγκασε να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας. Βρισκόμαστε στη μέση μιας φουρτούνας και ο καλός καπετάνιος δεν κρατάει ποτέ σταθερό το καράβι σε μια φουρτούνα. Θετικό γεγονός το πράσινο φως στο άνοιγμα των Λυκείων».

«Πολύ σύντομα εντός 10 ημέρων από τη στιγμή που θα έρθουν τα υπόλοιπα self tests, θα μπορέσουμε να τα διαθέσουμε και στον ευρύτερο πληθυσμό. Αν και οι εργαζόμενοι θα έχουν προτεραιότητα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης για τα self tests.

«Οι μεγάλες προσπάθειες για να πετύχουν θα αντιμετωπίσουμε και μικρές δυσκολίες», επεσήμανε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από τους φαρμακοποιούς αναφορικά με τις συσκευασίες των self tests.

Για το Πάσχα θα ακούσουμε τους ειδικούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να προχωρήσει σε προβλέψεις σχετικά με το τι θα συμβεί το Πάσχα. «Οι ειδικοί θα μας πουν», τόνισε και επεσήμανε: «Έχουμε κατά κανόνα ακούσει τους ειδικούς». Τόνισε πως δεν θα υπάρξει πολιτική απόφαση για το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, και στις διαφωνίες που εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και έξι ακόμα επιστήμονες.«Υπήρξαν πάρα πολύ σοβαροί επιστήμονες που μειοψήφησαν. Κάποιες φορές δημιουργεί την αίσθηση μια πολυφωνίας. Αλλά δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια για το πως θα αντιμετωπιστεί ένας ιός. Να κρατήσουμε ότι παρά τις δυσκολίες – το ΕΣΥ ανταποκρίνεται πλήρωση- τα έχουμε καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, γιατί ακούσαμε τους ειδικούς».

Αναλαμβάνω την ευθύνη για τις αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών
Για την εστίαση, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «είναι πολύ καλύτερο να είμαστε έξω από μέσα. Ο καιρός είναι σύμμαχος. Η εστίαση έχει ένα πρόβλημα. Πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα όταν είναι να φας ή να πιεις. Η εστίαση δεν θα ανοίξει πριν από το Πάσχα».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «περιμέναμε ότι το lockdown θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν το είχαμε επιβάλλει, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. Δεν είχε αποτελεσματικότητα λόγω της μετάλλαξης, αλλά και της κούρασης του κόσμου».

«Για τις αντιφατικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. (…)», είπε ο κ. Μητσοτάκης και απέδωσε τη μη τήρηση των μέτρων στην κούραση των πολιτών. «είναι πολύ δύσκολο να επιβάλουμε μέσω της καταστολής τέτοιου είδους μέτρα. Γι αυτό και επενδύσαμε σε ορισμένες “ανάσες ελευθερίας”», συνέχισε και τόνισε πως η απελευθέρωση των μετακινήσεων λειτούργησε. Είπε πως «πιστεύω ότι το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί και τις καθημερινές», αλλά διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι της υποδείξουν οι ειδικοί.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού και πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το περασμένο, αν και θα υπάρχουν μέτρα ασφαλείας: «Αυτή τη στιγμή με βάση τις παραδόσεις εμβολίων που αναμένουμε και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τον Ιούνιο θα έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού. (…) Η ταχύτητα των εμβολιασμών σε συνδυασμό με τον καιρό, θα μας επιτρέψουν με ασφάλεια να προχωρήσουμε με ασφάλεια στην επαναλειτουργία της οικονομίας. Και προφανώς δεν θέλουμε να ξανακλείσει».

Ανοιχτό ενδεχόμενο για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε υγειονομικούς
«Παρακαλώ τους υγειονομικούς να πάνε να εμβολιαστούν. Οι ηλικιωμένοι είναι οι πιο ευαίσθητοι στον ιό», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς, στο μοντέλο της Ιταλίας, αν και όπως σημείωσε η συζήτηση θα διεξαχθεί σε ουδέτερο χρόνο. «Θα πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών στους υγειονομικούς. Πρέπει να το δούμε αυτό σε ουδέτερο χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact