ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκκληση του ΣΕΒΕ να επιλυθούν άμεσα τα ζητήματα τραπεζικών συναλλαγών

«Εξαιρετικά επείγουσα η αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας»

Να επιλυθούν άμεσα τα ζητήματα τραπεζικών συναλλαγών, που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και να ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν η συνολική λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, ζητά με σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), επισημαίνοντας ότι ναι μεν θεωρεί θετικό το σημερινό άνοιγμα των τραπεζών, ωστόσο υπάρχουν ακόμη θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

«Είναι θετικό για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις ότι εξαιρούνται των απαγορεύσεων και περιοριστικών μέτρων όλα τα χρηματικά ποσά που εμβάζονται από το εξωτερικό, εφόσον μεταφέρονται εκ νέου σε λογαριασμό που τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί εκτός Ελλάδας. Η σχετική τεκμηρίωση της συναλλαγής της εισροής κεφαλαίων από την αλλοδαπή και εκροής εκ νέου στην αλλοδαπή θα είναι ευθύνη του πιστωτικού ιδρύματος. Η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει βέβαια άμεσα να αποσαφηνιστεί στις λεπτομέρειές της. Ελπίζουμε να είναι ευχερής και άμεση. Η εξαίρεση αυτή όμως δεν λύνει το πρόβλημα της διάρρηξης της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς πολλές εξαγωγικές επιχειρήσεις αγοράζουν πρώτες και βοηθητικές ύλες και υλικά συσκευασίας από εισαγωγείς των προαναφερόμενων ειδών από το εξωτερικό. Αυτοί θα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα που τελικά μεταφέρεται στις εξαγωγικές επιχειρήσεις» υποστηρίζει η διοίκηση του ΣΕΒΕ.

Όπως υπογραμμίζει, το πρόβλημα αφορά κυρίως μικρότερες επιχειρήσεις. «Για παράδειγμα ένα οινοποιείο χρειάζεται προμήθεια μπουκαλιών και φελλών. Άρα, αν ένας εισαγωγέας έχει πρόβλημα να τα εισάγει, έχει πρόβλημα και το οινοποιείο που είναι εξαγωγέας» αναφέρει ενδεικτικά και ζητά να ληφθεί μέριμνα για την κατά το δυνατό άμεση αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας. «Οι εισαγωγές πρώτων υλών να γίνονται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις έτσι ώστε να αποκατασταθεί και η εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεών μας και να μην υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση» καταλήγει.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact