ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Έκλεψε τις εντυπώσεις η χρυσή τούρτα της Άννας Βίσση!

Μπορεί στο πάρτι της χλιδής για τα σαράντα χρόνια καριέρας της Αννας Βίσση στη Μύκονο η Conchita Wurst να ενθουσίασε τους θαμώνες με τη φωνή της και την εμφάνισή της, τις εντυπώσεις όμως έκλεψε η τετραώροφη τούρτα με το συμβολικό κερί που έσβησε επί σκηνής η απόλυτη Ελληνίδα σταρ. Δημιουργός της ο διασημότερος pastry chef της χώρας μας Χρήστος Βέργαδος, που βάζοντας όλη του την τέχνη και τη φαντασία κατάφερε να φτιάξει την εν λόγω τούρτα-έκπληξη, έπειτα από πρόταση των διοργανωτών, προκειμένου να εντυπωσιάσουν και να ευχαριστήσουν έτσι την τραγουδίστρια των μεγάλων επιτυχιών.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στην «Espresso της Κυριακής», η συγκεκριμένη τούρτα δεν ήταν καθόλου εύκολη στην παρασκευή της, ενώ στη μάχη με τον χρόνο έπρεπε οπωσδήποτε εκείνος να ανακηρυχθεί ο νικητής. «Η τούρτα ούτε λίγο ούτε πολύ διακοσμήθηκε με πάνω από 85.000 χρυσές πέρλες από ζάχαρη».

Πέρλες

«Αριθμός εντυπωσιακός, αρκεί να σκεφτεί κάποιος πως ο χρόνος με πίεζε τόσο ώστε να είναι από τις ελάχιστες φορές στην καριέρα μου που δεν ήθελα να βλέπω και να μιλάω σε άνθρωπο» εξηγεί ο Χρήστος Βέργαδος, δημιουργός της εντυπωσιακής τούρτας. «Οταν μου προτάθηκε να φτιάξω την τούρτα για το συγκεκριμένο event, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως έπρεπε να δημιουργήσω κάτι που να ήταν αντάξιο της χρυσής καριέρας της Αννας Βίσση. Ετσι το πρώτο χρώμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το χρυσό, και τι πιο γλυκό τελικά από τις χρυσές πέρλες ζάχαρης που χρησιμοποιήσαμε με τη βοηθό μου Μαρία Κοπασάκη για τον στολισμό. Επίσης, αυτό που έφτιαξα και ενθουσίασε την αγαπημένη τραγουδίστρια βλέποντας την τούρτα, ήταν οι σαράντα πρώτες νότες -όλες φτιαγμένες από ζάχαρη- από την παρτιτούρα του “Αγάπη υπερβολική”» εξηγεί ο Χρήστος Βέργαδος, που δεν είναι γνωστός μόνο για τα βραβευμένα γλυκά του, αλλά και για τις κολεξιόν που παρουσιάζει σε Ελλάδα και εξωτερικό με ρούχα από φαγώσιμα υλικά, όπως σοκολάτα, ζάχαρη, καραμέλες και ψωμί.

Θαυμασμός του σχεδιαστή Ζαν Πολ Γκοτιέ

Ενθουσιασμένη από τη δουλειά του Χρήστου Βέργαδου δεν έμεινε μόνο η Αννα Βίσση, αλλά και ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, με τον οποίο ο pastry chef είχε μια δημιουργική συνάντηση κατά την πρόσφατη επίσκεψη του διάσημου σχεδιαστή στη Μύκονο. «Είχε επισκεφτεί και το Jackie O beach, όπου βρίσκομαι από την αρχή του καλοκαιριού. Με σύστησαν, του ανέφερα για τη δουλειά μου, του έδειξα φωτογραφίες με τα ρούχα από σοκολάτα και καραμέλες που φτιάχνω και εντυπωσιάστηκε πολύ» εξηγεί ο Χρήστος Βέργαδος, που αποκαλύπτει πως η Αννα Βίσση τού είχε ζητήσει να φτιάξει για το πάρτι της ρούχα εμπνευσμένα από τίτλους τραγουδιών της. «Δυστυχώς, όμως, ο χρόνος αλλά και οι απαιτήσεις της δουλειάς δεν μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία» καταλήγει ο Χρήστος Βέργαδος, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έφτιαξε και την επετειακή τούρτα -σε σχήμα βράχων- για τα έξι χρόνια του εστιατορίου Jackie O στη Μύκονο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact