ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηξη στο Κολωνάκι: Τρομάζει το τυφλό χτύπημα -Πού στρέφονται οι έρευνες

Λίγο πριν τις 14:30 άνοιξαν και πάλι οι δρόμοι στο Κολωνάκι, αφού ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά την έκρηξη βόμβας έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου. 

Οι δρόμοι έκλεισαν αμέσως μετά την έκρηξη στο Κολωνάκι, από την οποία τραβατζαρίστηκαν δύο άνθρωποι, ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού. 

Στα εργαστήρια τα θραύσματα της βόμβας

Μόλις ολοκληρώθηκε η έρευνα στο σημείο της έκρηξης, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έστειλαν άμεσα τα ευρήματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα για την κατασκευή της βόμβας, αλλά και τους κατασκευαστές της. 

Ηδη από τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν παραπέμπει σε κάποια γνωστή τρομοκρατική ομάδα, αλλά δείχνει πως πρόκειται για «εκπαιδευόμενους» τρομοκράτες, οι οποίοι έκαναν πρόβα.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο εμπρηστικός μηχανισμός και η συνδεσμολογία της βόμβας μάλλον ήταν μία δοκιμή χτυπήματος. Μέσα στο μεταλλικό κουτί ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μερικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω σε αυτά ήταν δεμένα διάφορα βαρελότα, ενώ η συνδεσμολογία ήταν παρόμοια με αυτήν μίας ωρολογιακής βόμβας.

Τα στοιχεία αυτά κάνουν την Αντιτρομοκρατική να μιλάει για νέους τρομοκράτες που πειραματίζονται, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν και κάποιο άλλο ενδεχόμενο για την ταυτότητα των δραστών, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Καρέ καρέ όλα τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας  

Στα χεριά τις ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται και τα δεδομένα από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής και πλέον ελέγχονται καρέ καρέ, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που άφησαν τη βόμβα στην είσοδο του ναού, να βρουν οι αστυνομικοί το δρομολόγιο των βομβιστών, αλλά και τι ώρα ακριβώς τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στον Αγιο Διονύσιο.

Προβληματισμός για το τυφλό χτύπημα 

Αυτό πάντως που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό είναι πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση της βόμβας στον Άγιο Διονύσιο, όπως συμβαίνει συνήθως, και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι από τύχη δεν υπήρξαν θύματα από την έκρηξη στο Κολωνάκι, αλλά δύο τραυματισμοί, ενός αστυνομικού και του νεωκόρου του ναού του Αγίου Διονυσίου.  

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact