ΚΟΣΜΟΣ

Εκστρατεία: «Σώστε τα άλογα στα Πριγκηπονήσια»


Οι σκληρές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα άλογα που σέρνουν τις άμαξες στα Πριγκηπονήσια, στη θάλασσα του Μαρμαρά, έχουν ευαισθητοποιήσει τους ακτιβιστές στο διαδίκτυο

«Σήμα κινδύνου» για τα άλογα που σέρνουν τις άμαξες στα Πριγκηπονήσια, στην Τουρκία «εκπέμπουν» ακτιβιστές μέσω διαδικτυακής εκστρατείας.
Οι άμαξες αποτελούν για πολλές δεκαετίες τουριστική ατραξιόν και σήμα κατατεθέν των νησιών αυτών τους θερινούς μήνες, ωστόσο όπως καταγγέλλεται, πίσω από τη βιτρίνα υπάρχει μία πολύ σκληρή πραγματικότητα με τις συνθήκες ζωής των ζώων να είναι πολύ δύσκολες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας Hurriyet Daily News, κάθε χρόνο πεθαίνουν περισσότερα από 400 άλογα σε τροχαία ατυχήματα το καλοκαίρι στα Πριγκηπονήσια. Αλλά και τον χειμώνα τα άλογα αυτά υποφέρουν από παραμέληση και κρατούνται σε ανθυγιεινούς χώρους ή ακόμα χειρότερα, εγκαταλείπονται στη μοίρα τους χωρίς τροφή.

Οι ακτιβιστές ζητούν μέσω διαδικτυακής εκστρατείας τα άλογα να αντικατασταθούν με ποδήλατα που θα σέρνουν τις άμαξες ή με ακόμα και με αμαξίδια που θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

Οι επικεφαλής της καμπάνιας αναφέρουν πως κατανοούν ότι αυτές οι άμαξες αποτελούν πόλο έλξης τουριστών για τα τέσσερα κατοικημένα νησιά, που βρίσκονται στη θάλασσα του Μαρμαρά. Έτσι προτείνουν, όχι να εκλείψουν οι γραφικές άμαξες, αλλά να αντικατασταθούν τα άλογα με ποδήλατα ή άμαξες, που θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

Η διαδικτυακή καμπάνια επισημαίνει ότι αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα διεθνές παράδειγμα για να σταματήσει η βαναυσότητα κατά των ζώων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι ακτιβιστές τονίζουν ότι η πρότασή τους για αντικατάσταση των αλόγων με άλλου είδους άμαξες θα βοηθήσει τους αμαξάδες να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact