ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτα μέτρα για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου στη Θεσσαλονίκη


Περιπολικά αυτοκίνητα, δίκυκλα αλλά και συμβατικά οχήματα, θα διατίθενται σε βασικούς οδικούς άξονες

Έκτακτα και ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα θα λάβει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευκολύνει την μετακίνηση των εκδρομέων, ενόψει της εξόδου για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. 

Στο πλαίσιο αυτό, περιπολικά αυτοκίνητα, δίκυκλα αλλά και συμβατικά οχήματα, θα διατίθενται σε βασικούς οδικούς άξονες, όπως είναι η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν.Μουδανιών, η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, η Επ. Οδός Θεσσαλονίκης – Ν.Μηχανιώνας, η Εγνατία Οδός, η Π.Α.Θ.Ε και η Περιφερειακή Οδός. 

Παράλληλα, τροχονόμοι θα διατίθενται σε βασικούς οδικούς κόμβους και διασταυρώσεις στις εισόδους-εξόδους πόλης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Επίσης, στοχεύοντας στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ειδικά συνεργεία θα προβαίνουν σε συστηματικούς ελέγχους των επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτατα, μέθη, παραβίαση σηματοδοτών, είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη χρήση ζώνης-κράνους), οι οποίες οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση των οχημάτων τους στις λωρίδες έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το τριήμερο θα τεθούν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, που θα ισχύσουν στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ αυτής, την Πέμπτη (14-08-2014) κατά τις ώρες 16.00 – 22.00 και την Παρασκευή (15-08-2014) κατά τις ώρες 08.00 – 13.00.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τα τροχαία ατυχήματα, απαιτείται η ουσιαστική συμβολή των ιδίων των οδηγών και των πεζών.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact