ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη ενημέρωση από Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, ΕΜΥ και Περιφέρεια

Σε κατάσταση συναγερμού οι Αρχές. Η κακοκαιρία Ελπίδα δείχνει τα δόντια της στην Αττική προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Όπως έγινε γνωστό, στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, το Περιφερειάρχη Αττική κ. Γιώργο Πατούλη, τον διευθυντή της ΕΜΥ κ. Θοδωρή Κολυδά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ κ. Αναστάσιο Μάνο.

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», με επίκεντρο την Αττική και την Εύβοια είναι σε πλήρη εξέλιξη με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους πολύ έντονα και να έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Η έντονη χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης (25.01).

Στους δρόμους από το πρωί της Δευτέρας (24.01) επικράτησε χάος με οχήματα να ακινητοποιούνται για ώρες στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας αλλά και στην Αττική Οδό, ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες.

Τα χιόνια προκάλεσαν δυσλειτουργίες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο αεροδρόμιο αλλά ακόμα και στους εμβολιασμούς. Ενδεικτικό είναι ότι τα ραντεβού σε Αττική και Εύβοια, αναβλήθηκαν για τη Δευτέρα και τη Τρίτη.

Παράλληλα, σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες δεν λειτούργησαν τα σχολεία και εφαρμόστηκε τηλεκπαίδευση, ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές που έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία, ωστόσο, ακόμα είναι μακριά από το να εξασθενήσει κι αναμένεται τις επόμενες ώρες να ενταθεί κατά τόπους, δημιουργώντας νέα προβλήματα.

Για το λόγο αυτό, όλες οι αρμόδιες Αρχές πραγματοποιούν έκτακτη ενημέρωση στις 16:30.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact