ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη επιχορήγηση στους πληγέντες της Χαλκιδικής

Την έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων της Χαλκιδικής που επλήγησαν από την θεομηνία αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα οι πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές δήμοι Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής θα επιχορηγηθούν εκτάκτως για την κάλυψη εξόδων αποκατάστασης των δημοτικών υποδομών από 200.000 ευρώ οι δύο πρώτοι και με 100.000 ευρώ ο τρίτος.

Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα βρεθούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να αποτιμήσουν τις ζημιές στις καλλιέργειες και να εκταμιευθούν τα ανάλογα ποσά στους δικαιούχους. Αυτό αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την ηλεκτροδότηση είπε ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με την υψηλή τάση. «Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση» ενημέρωσε.

Επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι την Παρασκευή θα παραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρείων κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε εοδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές.

Όπως πρόσθεσε, θα κριθεί εάν είναι απαραίτητο τις επόμενες ημέρες.

Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, συμπληρώνοντας ότι έχουν ήδη ενημερωθεί οι ξένες πρεσβείες για τους νεκρούς υπηκόους τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact