ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα – Ποιοι θα χάσουν επιδόματα

Μέχρι το τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου θα γίνουν γνωστές οι αλλαγές που θα αφορούν στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Όπως είπε πρέπει να επιτευχθεί η αύξηση των δηλωθέντων εισοδημάτων. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε εισοδήματα σε ελεύθερους επαγγελματίες των χιλίων ευρώ ή των μείον χιλίων ευρώ, των δυο ή τριών χιλιάδων» ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει αυξημένους συντελεστές φορολόγησης για 600.000 περίπου ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Με βάση το ισχύον πλαίσιο οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται με 9% για εισοδήματα έως 10.000. Με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν ο συντελεστής αναμένεται να αυξηθεί στο 20% για ετήσια εισοδήματα έως 5.000 ευρώ και έως 10.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης θα ανέλθει στο 15%.

Ανατροπές όμως αναμένονται και στα επιδόματα που λαμβάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη με «άλλα κριτήρια θα δίνονται και τα επιδόματα». Και εξήγησε ότι τώρα οι πρώτοι που παίρνουν τα επιδόματα ή παίρνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι όλοι αυτοί οι οποίοι δηλώνουν αυτά τα 1.000 ευρώ το χρόνο και προφανώς περνάνε όλα τα εισοδηματικά κριτήρια. Και συνέχισε: «Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται λιγότερο από όσο θα μπορούσαν να φορολογηθούν. Συνεπώς, ένας από τους στόχους θα είναι και η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact