ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Ελένη Καρακάση: Πως έφτασα στο σημείο μηδέν!

Εφτασε τον οργανισμό της στο… σημείο μηδέν και, ενώ βρέθηκε λίγο πριν από την κατάρρευση βλέποντας το σώμα της να «λιώνει» μέρα με τη μέρα και «φλερτάροντας» ακόμη και με τη νευρική ανορεξία, βρήκε τη δύναμη να σταθεί όρθια και να σωθεί στο παρά πέντε.

Η ηθοποιός Ελένη Καρακάση, η οποία το τελευταίο διάστημα είδε τη δημοφιλία της να εκτοξεύεται λόγω της συμμετοχής της στο σόου μεταμορφώσεων του ΑΝΤ1 «Your Face Sounds Familiar 3», πέρασε μία περίοδο ολικής μεταμόρφωσής της, αφού έχασε 51 ολόκληρα κιλά!

Ο οργανισμός της άρχισε να καταρρέει όταν οι «τρελές» δίαιτες στις οποίες τον υπέβαλλε έριξαν τον σίδηρό της σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Η συμπαθής ηθοποιός αντιμετώπισε σοβαρά ορμονικά προβλήματα, χάνοντας ακόμη και την περίοδό της. Ολη αυτή την τεράστια δοκιμασία, που έθεσε σε κίνδυνο και την ίδια της τη ζωή, την πέρασε προκειμένου, όπως λέει σήμερα: «Να χωρέσει σε ένα παντελόνι extra small, όπως επιτάσουν η μόδα, αλλά και ο χώρος του θεάματος»…

Η Ελένη Καρακάση αποφάσισε να τα πει έξω από τα δόντια στις νέες κοπέλες «τσαλακώνοντας» ουσιαστικά τον εαυτό της. Με την ευχή, όμως, όσα εξομολογήθηκε μέσα από την ψυχή της να αποτελέσουν βάλσαμο για το μυαλό και την ψυχή τους, καθώς πολλοί έφηβοι και έφηβες αποτελούν θύματα bullying λόγω της εξωτερικής τους εμφάνισης, με αποτέλεσμα να κάνουν εξαντλητικές δίαιτες.

Η ηθοποιός, όπως είπε και στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, από τα 100 κιλά έφτασε στα 49. Το γεγονός, δε, ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει εμετό στον εαυτό της, όπως μας λέει, τη γλίτωσε από τη νευρική ανορεξία. «Από τα 100 κιλά που ζύγιζα στα 17 μου, έφτασα αρχικά στα 83. Το ύψος μου είναι 1,60 μ.
[Μεταμορφωμένη σε Μαντώ στο τηλεοπτικό show του ΑΝΤ1 ] Τότε αποφάσισα να σπουδάσω ηθοποιός. Η Κάρμεν Ρουγγέρη ήθελε για την παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μια παχουλούλα.

Οταν πήγα στον αξέχαστο Νίκο Κούρκουλο ήμουν 70. “Μα, η κοπέλα δεν είναι ευτραφής” είχε πει εκείνος. Είχα αρχίσει δίαιτα όταν ήμουν διακοπές, μακριά από τους γονείς μου. Ετρωγα ένα αγγούρι, φρούτο, μία ντομάτα μέσα στην ημέρα. Εκοψα και τα μαλλιά μου κοντά και πήγα να κάνω μια έκπληξη σε φίλη μου στην Αίγινα. Εκείνη ανοίγοντας την πόρτα δεν με αναγνώρισε» λέει στην «Espresso» η Ελένη, η οποία έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές για τη συμμετοχή της αυτήν την περίοδο στη θεατρική παράσταση του Γιάννη Μπέζου «Ας ερχόσουν για λίγο» στο Θέατρον του «Ελληνικού Κόσμου».

«Υπέφερα από πόνους»

Ωστόσο, η απώλεια κιλών με αυτόν τον τρόπο συνοδεύτηκε από σοβαρά προβλήματα για τον οργανισμό της. «Επαψα να έχω περίοδο και για να επανέλθει πήρα ορμόνες, ενώ υπέφερα από τρομερούς πόνους στο στήθος, όπως εκείνους που νιώθουν τα κορίτσια στην εφηβεία» λέει.

Οπως αναφέρει: «Πίστευα ότι ήμουν υπέρβαρη. Μικρό κορίτσι κι έδινα τα χρήματά μου σε διαιτολόγους, μασέρ, γυμναστές. Ηταν μεγάλο λάθος μου! Είχα την ψυχολογία του χοντρού ανθρώπου, καθώς η τηλεόραση
[Δύο διαφορετικές περίοδοι απ’ όταν ήταν με παραπανίσια κιλά] είχε άλλα πρότυπα. Μέχρι και σήμερα νευριάζω που μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έχουν ΧL ρούχα για κοπέλες που ζυγίζουν 70 κιλά! Ξέρω συναδέλφους που είναι κούκλες, αλλά νιώθουν δυστυχείς, γιατί δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους. Δεν αδυνατίζουμε για να βρούμε φίλο, αλλά για να μη μας πονάνε τα πόδια και η μέση καθώς μεγαλώνουμε. Μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και με τη μεγάλη μας μύτη ή το πεταχτό αυτί».

«Τώρα είμαι σε διατροφή με πέντε γεύματα την ημέρα»

Η Ελένη Καρακάση με τη βοήθεια της φίλης της Τζένης Διαγούπη, η οποία επίσης έχασε πολλά κιλά φέτος, βρήκε τη σωστή διατροφολόγο στα 42 της χρόνια.

«Η Ισμήνη Λιβανίου είναι άνθρωπος πάνω απ’ όλα, ψυχολόγος και σπουδαία επιστήμονας. Με την Ισμήνη, η οποία με έχει εμψυχώσει, έμαθα να τρώω πέντε γεύματα την ημέρα, οπωσδήποτε πρωινό και δεκατιανό, να μη μένω νηστική ή να κάνω χημικές δίαιτες. Εχω και το ψωμάκι μου το πρωί με το μέλι μου και το τυρί για δεκατιανό και σαλάτα και κρέας για μεσημέρι. Στη συνέχεια τρώω αμύγδαλα, φρούτα, γιαούρτι αλλά και το ψάρι μου, και έτσι ο οργανισμός κάνει τις καύσεις του. Αφού φέρνουν στο στούντιο του “YFSF” πίτσες και σουβλάκια, αλλά εγώ βγάζω το ταπεράκι μου με τα γεμιστά μου, τα δημητριακά μου, τα δαμάσκηνά μου, γιατί έτσι αγαπώ εμένα» καταλήγει η συμπαθής ηθοποιός.

espressonews

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact