ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος ο γιος του Καντάφι -Ενοπλοι τον κράτησαν όμηρο για ώρες

Μετά από αρκετές ώρες, που έμεινε όμηρος άγνωστης ένοπλης οργάνωσης στον Λίβανο, ο Χάνιμπαλ Καντάφι, γιος του πρώην δικτάτορα της Λιβύης, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο αστυνομία του Λιβάνου παρέλαβε τον επιχειρηματία και θα τον ανακρίνει, σύμφωνα με πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πού απελευθερώθηκε ο Καντάφι.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, ο Καντάφι απήχθη από μια ένοπλη οργάνωση στην περιοχή της Μπεκάα, στον ανατολικό Λίβανο, ενώ ερχόταν από τη Συρία, και αφέθηκε ελεύθερος τη νύκτα της Παρασκευής στην ίδια περιοχή. Η Μπεκάα είναι ένα από τα προπύργια του σιιτικού λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Οι απαγωγείς ζητούσαν πληροφορίες για τον Μούσα Σαντρ, τον επικεφαλής του λιβανικού σιιτικού συμβουλίου, ο οποίος εξαφανίσθηκε το 1978, σε επίσκεψη στη Λιβύη, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, του Λιβάνου.

Ο Χάνιμπαλ Καντάφι εμφανίσθηκε χθες το βράδυ σ’ ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το ιδιωτικό λιβανικό κανάλι αλ-Ζαντίντ για να δηλώσει πως είναι καλά. Φαινόταν ωστόσο να τον έχουν χτυπήσει, καθώς έφερε μώλωπες και τα μάτια του ήταν μαυρισμένα. Η προέλευση και η ημερομηνία του βίντεο δεν διευκρινίσθηκαν.

Στο βίντεο αυτό, καλεί όλους όσοι έχουν αποδείξεις για την υπόθεση του ιμάμη Μούσα Σαντρ να τις παρουσιάσουν χωρίς καθυστέρηση. Μετά την εξαφάνιση του ιμάμη, η σιιτική κοινότητα του Λιβάνου θεωρούσε υπεύθυνο τον Μουάμαρ Καντάφι, η οικογένεια του οποίου δεν ήταν συνεπώς ευπρόσδεκτη στον Λίβανο.

Γεννημένος το 1975, ο Χάνιμπαλ Καντάφι είναι παντρεμένος μ’ ένα μοντέλο από τον Λίβανο, την Αλίν Σκαφ. Το 2008, ενώ ο πατέρας του ήταν ακόμη στην εξουσία, είχε συλληφθεί σ’ ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Ελβετία κατηγορούμενος ότι άσκησε βία σε βάρος μελών του υπηρετικού προσωπικού του.

Το λιβυκό καθεστώς είχε ζητήσει να εγκαταλειφθούν οι διώξεις σε βάρος του Χάνιμπαλ Καντάφι και είχε ζητήσει συγγνώμη για τις κατηγορίες για κακομεταχείριση δύο μελών του υπηρετικού προσωπικού. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact