ΑΠΟΨΕΙΣ

Έλληνες ξυπνήστε: Παραμονή στο ευρώ = Λιμοκτονία και δυτική λεηλασία!

Η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα ελληνική κυβέρνηση που σκόπευε να σώσει την Ελλάδα από τη λιτότητα, προσγειώθηκε απότομα.

Η κυβέρνηση βασίστηκε στην καλή θέληση των «εταίρων» της στην ΕΕ, μόνο για να διαπιστώσει ότι οι «εταίροι» της δεν είχαν καλή θέληση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάλαβε ότι η μόνη ανησυχία ήταν τα κέρδη εκείνων που κρατούσαν το ελληνικό χρέος.

Του Paul Craig Roberts.

Οι Έλληνες είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου, όπως και η κυβέρνησή τους. Η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουν να παραμείνουν στην ΕΕ, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις τους, οι μισθοί τους, οι κοινωνικές υπηρεσίες τους και οι ευκαιρίες απασχόλησής τους θα μειωθούν. Προφανώς για τους Έλληνες, το να είναι μέρος της Ευρώπης αξίζει περισσότερο από την καταστροφή τους.

Η υποτιθέμενη «ελληνική κρίση» δεν βγάζει καθόλου νόημα. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί με την κατεστραμμένη οικονομία της να ξεπληρώσει τα χρέη που η Goldman Sachs έκρυψε και στη συνέχεια, κεφαλαιοποίησε με εσωτερικές πληροφορίες, βοηθώντας στην πρόκληση της κρίσης. Αν η φερεγγυότητα των κατόχων του ελληνικού χρέους, προφανώς τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου Νέας Υόρκης και οι γερμανικές και ολλανδικές τράπεζες, εξαρτάται από το να ξεπληρωθούν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε απλά να ακολουθήσει το παράδειγμα της Federal Reserve και να εκτυπώσει τα χρήματα για να εξασφαλίσει το ελληνικό χρέος. Η ΕΚΤ ήδη εκτυπώνει € 60 δισεκατομμύρια το μήνα για να σώσει το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, οπότε γιατί να μην συμπεριλάβει την Ελλάδα;

Ένας συντηρητικός θα μπορούσε να πει ότι μια τέτοια πορεία δράσης θα μπορούσε να προκαλέσει πληθωρισμό, αλλά όχι. Η Fed δημιουργεί χρήματα συνεχόμενα για επτά χρόνια και σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν υπάρχει πληθωρισμός. Έχουμε ακόμη αρνητικό επιτόκιο που βεβαιώνει την απουσία του πληθωρισμού. Γιατί το να δημιουργηθούν χρήματα για την Ελλάδα θα δημιουργήσει πληθωρισμό, αλλά όχι για την Goldman Sachs, τη Citibank και τη JPMorganChase;

Προφανώς, ο δυτικός κόσμος δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα. Η συμφωνία είναι ότι η Ελλάδα παίρνει νέα δάνεια με τα οποία θα αποπληρώσει τα υφιστάμενα δάνεια σε αντάλλαγμα για την πώληση δημοτικών εταιρειών ύδρευσης σε ιδιώτες επενδυτές (οι τιμές του νερού θα ανέβουν για τον ελληνικό λαό), για την πώληση του κρατικού λαχείου σε ιδιώτες επενδυτές (πτώση των κρατικών εσόδων, καθιστώντας έτσι την αποπληρωμή του χρέους πιο δύσκολη), καθώς και για άλλες τέτοιες «ιδιωτικοποιήσεις», όπως η πώληση των προστατευόμενων ελληνικών νησιών σε υπεύθυνους ανάπτυξης ακινήτων.

Αυτή είναι μια καλή συμφωνία για όλους, αλλά όχι για την Ελλάδα.

Εάν η ελληνική κυβέρνηση είχε λογική, απλά θα χρεοκοπούσε. Αυτό θα καθιστούσε την Ελλάδα ελεύθερη χρεών. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα μπορεί να πάει από υπερχρεωμένη χώρα σε χώρα χωρίς χρέος.

Η Ελλάδα θα μπορούσε τότε να χρηματοδοτήσει τις δικές της εκδόσεις ομολόγων και εάν χρειαζόταν εξωτερική πίστωση, θα μπορούσε να αποδεχθεί τη ρωσική προσφορά.

Πράγματι, εάν οι ρωσικές και κινεζικές κυβερνήσεις είχαν κάποια λογική, θα πλήρωναν την Ελλάδα για να χρεοκοπήσει και να αποχωρήσει από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η αποδόμηση της αυτοκρατορίας της Ουάσιγκτον θα ξεκινούσε και η απειλή του πολέμου που η Ρωσία και η Κίνα αντιμετωπίζουν θα έφευγε. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι θα ξόδευαν πολλά περισσότερα για τις άσκοπες πολεμικές προετοιμασίες από ότι θα τους κοστίσει η σωτηρία της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact