ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνες ομογενείς κατηγορούν τους Ουκρανούς ενώ ισχυρίζονται πως οι Ρώσοι τους έφεραν βοήθεια

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα δημοσίευσε βίντεο με ομογενείς στο οποίο εξαπολύουν επίθεση στους Ουκρανούς κατηγορώντας τους για διακρίσεις ενώ αναφέρουν πως οι Ρώσοι πρόσφεραν βοήθεια αμέσως μόλις έφτασαν στο σημείο, διαψεύδοντας παράλληλα τις αναφορές του Κιέβου για πυροβολισμούς σε αμάχους.

Στο εν λόγω βίντεο που αναρτήθηκε, παρουσιάζονται ομογενείς από την περιοχή της Μαριούπολης, συγκεκριμένα το χωριό Σαρτανά, οι οποίοι φέρονται να λένε πως κανένας δεν σκοτώνει κανέναν, από τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην περιοχή.

Αντίθετα, οι κατηγορίες των ομογενών κατευθύνονται προς τους Ουκρανούς, οι οποίοι όπως αναφέρουν τους εξανάγκαζαν να μιλούν μόνο ουκρανικά και τους τρομοκρατούσαν.

Αναλυτικά όσα έγραψε η πρεσβεία της Ρωσίας: «Οι Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι βρίσκονται στο υπόγειο ενός σχολείου στο χωριό Σαρτανά, κοντά στη Μαριούπολη, απευθύνονται στην Ελλάδα.

-Ανταποκριτής: Τα ΜΜΕ της Δύσης, της ΕΕ, και τα ελληνικά, λένε ότι οι Ρώσοι σκοτώνουν τους Ουκρανούς, τρομοκρατούν τον κόσμο, κλπ. Εσείς ως Έλληνες του Σαρτανά μπορείτε να πείτε κάτι στους ομοεθνείς σας στην Ελλάδα;

-Έλληνες: Κανένας δεν σκοτώνει κανέναν εδώ. Οι Ρώσοι δεν σκοτώνουν κανένα. Κανένας δεν πυροβολεί αμάχους εδώ. Μόλις ήρθαν εδώ οι Ρώσοι, αμέσως μας έφεραν βοήθεια. Αμέσως. Μετά τους πυροβολισμούς, αμέσως.

Τώρα κανένας δεν μας ρωτάει αν είσαι Ουκρανός ή Έλληνας, για την καταγωγή σου, ποια γλώσσα μιλάς. Οι Ρώσοι δεν κάνουν διακρίσεις. Ενώ οι Ουκρανοί έκαναν, μας εξανάγκαζαν να μιλάμε μόνο ουκρανικά, αν και εγώ δεν τα ξέρω καθόλου».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact