ΚΟΣΜΟΣ

«Οι Έλληνες στρατιωτικοί απειλούνται με φυλάκιση 5 ετών»

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σε δημοσίευμά του αναφέρει πως οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία, ενδεχομένως ν’ αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης μέχρι 5 έτη.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, οι Έλληνες στρατιωτικοί απειλούνται με φυλάκιση 5 ετών. Το Anadolu γράφει επίσης ότι η έρευνα συνεχίζεται και ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Θυμίζουμε πως το πρωί της Τρίτης απορρίφθηκε απ’ το δικαστήριο της Αδριανούπολης το αίτημα των δικηγόρων των δύο στρατιωτικών για υπό όρους αποφυλάκιση και διέταξε να συνεχιστεί η προφυλάκιση των δύο στρατιωτικών.

Ο Τούρκος δικαστής, σύμφωνα με το Anadolu, χαρακτήρισε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ύποπτους φυγής, διότι «δεν διαθέτουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία».

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι πράγματι οι δύο στρατιωτικοί υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται.

Ο δικαστής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης των δύο στρατιωτικών καθώς «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

Παράλληλα, δεν αποδέχθηκε τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας που δήλωσαν οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών, η οποία ήταν το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.

Όσα γράφει το τουρκικό δημοσίευμα:


«Υπάρχουν συγκεκριμενες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού», μεταδίδει το Anadolu.

Η ανακοίνωση του δικαστηρίου, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό δημοσίευμα, αναφέρει πως «λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».

Kάντε κλικ για να συνεχίσετε

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΒΙΑΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Κατάθεση σε αστυνομικούς δίνει ο 19χρονος Αλβανός που…

“Έτσι σκοτώσαμε την Ελένη Τοπαλούδη”

Ο 19χρονος Αλβανός περιγράφει αναλυτικά το έγκλημα με…

Ρωσία – Ουκρανία: Παγκόσμια ανησυχία για θερμό επεισόδιο

Εκτάκτως συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων…

Ζώδια Δεκεμβρίου 2018 απο τον Κώστα Λεφάκη

Οι προβλέψεις του αστρολόγου Κώστα Λεφάκη για τον…

Χειλουδάκη: «Με άρπαξαν τρεις άντρες και με βίαζαν για τρεις μέρες»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας…

Επιμένει η Τουρκία – Φτιάχνει χάρτες και… εξαφανίζει Κρήτη και Καστελόριζο!

Τη θεωρία »εξαφάνισης» του Καστελόριζου και τη μη…

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Τα μυστικά για να πάρετε έως 1.400 ευρώ

Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα, όπου οι δικαιούχοι θα…

Αποφυλακίστηκε ο Γ. Μεταξάκης, ο παιδοκτόνος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ο Γιώργος Μεταξάκης, ο παιδοκτόνος που συγκλόνισε όλο…

ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΚΟΠΙΩΝ

Στο ύψος της συνοριακής γραμμής από την Τοπική…
contact