ΕΛΛΑΔΑ

Ελπίδες για το νέο πειραματικό φάρμακο που ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας

Για «νέο πειραματικό φάρμακο» που «φέρνει ελπίδες» για την καταπολέμηση του κορωνοϊού έκανε λόγο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε η Ακαδημία επιστημών της Κίνας φαίνεται να σημειώνει πρόοδο σε ότι αφορά την ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου.

Ο καθηγητής Τσιόδρας χαρακτήρισε το εν λόγω φάρμακο «πολύ πιο αποτελεσματικό» από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα, ενάντια στη νόσο Covid-19.

Τι κάνει το ελπιδοφόρο νέο πειραματικό φάρμακο

H δημοσιογράφος Κατερίνα Παπακωστοπούλου εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το νέο πειραματικό φάρμακο που εφαρμόζεται σε ποντίκια και δείχνει να αποδίδει, ότι πρόκειται για έναν αναστολέα σύντηξης.

Ουσιαστικά αυτή η ουσία δε «σκοτώνει» τον ιό, αλλά σταματά την προσπάθειά του ιού να προσβάλλει τα υγιή κύτταρα.

«Να είμαστε προσεκτικοί με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια»

Ωστόσο, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό.

«Η πανδημία και οι πιεστικές συνθήκες για έγκυρη πληροφόρηση επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση από την επιστημονική κοινότητα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά καταρτισμένες επιστημονικές ομάδες που συμμετέχουν στις έρευνες για την αντιμετώπιση του ιού.

Ο ίδιος κάλεσε συναδέλφους του και άλλους επιστήμονες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις για νέες προτάσεις και θεραπείες της νόσου.

Όπως διευκρίνισε ο Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Δ/ντής Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030, και Πρόεδρος Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας απέστειλε στον Σωτήρη Τσιόδρα σχετική επιστολή για το θέμα αυτό της έγκυρης πληροφόρησης για νέα φάρμακα και φαρμακευτικές αγωγές αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μήπως μας δουλεύουν;

Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Και αυτό δεν είναι…

Κωνσταντίνου: Είμαστε όλοι Πακιστανοί!

Ο λόγος για τον Πέτρο Κωνσταντίνου,που πριν από…

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στον ελληνικό στρατό

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός…

Εκτός ελέγχου ο απελπισμένος Ερντογάν – Τύπωσε 56 δισ. λίρες καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουρκία: Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει…

Καλά νέα: Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία…
contact