ΚΟΣΜΟΣ

Εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του «πλοίου-φάντασμα» που ξεβράστηκε στην Ιρλανδία

Το MV Alta είχε ξεκινήσει το 2018 από τις Βερμούδες και κατέληξε στο Κορκ

Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ακυβέρνητου για πάνω από έναν χρόνο «πλοίου φάντασμα», που προσάραξε στα νότια της Ιρλανδίας παρασυρμένο από τη μανία της καταιγίδας Ντένις, ήλθε σε επαφή με τις αρχές, προκειμένου να το επανακτήσει, ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

«Ένα πρόσωπο που διατείνεται πως εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη του πλοίου ήλθε σε επαφή με τον οργανισμό για τη διαχείριση των ναυαγίων», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της φορολογικής διοίκησης, στην οποία ανήκει η διαχείριση των ναυαγίων και των παροπλισμένων πλοίων, σύμφωνα με την ιρλανδική νομοθεσία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ιρλανδική νομοθεσία, ο ιδιοκτήτης έχει διορία ενός έτος για να το δηλώσει στον οργανισμό αυτό, ο οποίος μπορεί να του δώσει την άδεια να το επανακτήσει.

Το φορτηγό πλοίο MV Alta, μήκους 77 μέτρων και ηλικίας 44 ετών, προσάραξε την Κυριακή κοντά στο ψαροχώρι Μπαλικότον, κοντά στο Κορκ, παρασυρμένο από τους ισχυρούς ανέμους που συνόδευαν την καταιγίδα Ντένις. Το μακρύ, μοναχικό κι ακυβέρνητο ταξίδι του είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2018 από τα νοτιοανατολικά των Βερμούδων, όπου είχε ακινητοποιηθεί ενώ πραγματοποιούσε το ταξίδι από την Ελλάδα στην Αϊτή. Το 10μελές πλήρωμά του χρειάσθηκε να περιμένει 20 ημέρες μεσοπέλαγα ώσπου να έλθει προς διάσωσή του η αμερικανική ακτοφυλακή.

Rescue 117 was tasked earlier today to a vessel aground near Ballycotton, Cork. There was nobody on board. Previously the @USCG had rescued the 10 crew members from the vessel back in September 2018. The vessel has been drifting since and today came ashore on the Cork coastline. pic.twitter.com/NbvlZ89KSY

— Irish Coast Guard (@IrishCoastGuard) February 16, 2020

Χθες, ένας υπάλληλος των υπηρεσιών του Κορκ που ανέβηκε για να ελέγξει το Alta, βρήκε ότι τα καύσιμά του βρίσκονταν στο χαμηλότερο επίπεδο, όμως εντόπισε χώρους με καύσιμα και «άλλα υλικά, που σχετίζονται με τη λειτουργία του πλοίου και τα οποία σε περίπτωση ναυαγίου του θα μπορούσαν να προξενήσουν ρύπανση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact