ΕΛΛΑΔΑ

«Εμφραγμα» στις ΜΕΘ των νοσοκομείων -48 διασωληνωμένοι ασθενείς στην αναμονή την Τρίτη

Τη δραματική κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία για τους ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας στις μονάδες εντατικής θεραπείας περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας ενδεικτικά τα στοιχεία για την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, τα οποία προκαλούν σοκ.

Μόνο την Τρίτη, υπήρχαν 48 διασωληνωμένοι ασθενείς στη λίστα αναμονής για τη ΜΕΘ! Τα 10 περιστατικά ήταν από νοσοκομεία της περιφέρειας και τα άλλα 38 από νοσοκομεία της Αττικής. Από το σύνολο, εξυπηρετήθηκαν μόνο 5 περιστατικά! Η τραγική επιβεβαίωση αυτής της κατάστασης ήρθε την Τρίτη, όταν έγινε γνωστό πως άφησε την τελευταία του πνοή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου ασθενής που δεν έβρισκε κρεβάτι σε ΜΕΘ, σε ολόκληρη τη χώρα, τις τελευταίες 10 ημέρες!

Ενδεικτικά, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως την Τρίτη υπήρχαν 6 διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας στον Ευαγγελισμό, 5 στον Ερυθρό, 5 στο Σωτηρία και 2 στο Αττικό. Επισημαίνει παράλληλα πως έπειτα από κάθε εφημερίδα τα «νοσοκομεία κορμός» έχουν 5-6 διασωληνωμένους ασθενείς στη λίστα αναμονής για τη ΜΕΘ.

«Στο Αττικό Νοσοκομείο χθες το βράδυ 8μμ υπήρχαν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ 2 διασωληνωμένα περιστατικά στη νευροχειρουργική κλινική σε τετράκλινους θαλάμους μαζί με άλλους ασθενείς με τους συνοδούς να μπαινοβγαίνουν. Πώς προστατεύονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τις νοσοκομειακές λοιμώξεις;», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Στην ίδια ανακοίνωση καταγράφεται και η κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν». Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη οι γιατροί και το προσωπικό εξέπεμψαν «SOS», καθώς από τις 16:00 είχε «μπλοκάρει» η γενική εφημερία του νοσοκομείου και είχαν γεμίσει όχι μόνο οι κανονικές κλίνες, αλλά και τα λεγόμενα ράντζα στους διαδρόμους.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για τριτοκοσμικές και απαράδεκτες συνθήκες κατά τις ημέρες εφημερίας στο «Αττικόν». Αναλυτικά αναφέρει:

«Τριτοκοσμικές και απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν κατά τις ημέρες εφημερίας του Αττικό Νοσοκομείο.
Το Νοσοκομείο δέχεται πάνω από 1000 ασθενείς έκτακτα περιστατικά κατά μέσο όρο σε κάθε εφημερία και οι εισαγωγές είναι 200 με 250. Χθες το βράδυ 8μμ το Νοσοκομείο είχε φρακάρει. Οι κλίνες γεμάτες, οι διάδρομοι σε κάθε κλινική γεμάτοι από ασθενείς σε ράντζα και φορεία.
Διασωληνωμένοι ασθενείς στη Νευροχειρουργική κλινική σε τετράκλινους θαλάμους με άλλους Ασθενείς περιμένουν ΜΕΘ σε λίστα αναμονής. Έμπαζαν οι πόρτες στους διαδρόμους με τους Ασθενείς να ξεπαγιάζουν. Έως 8μμ είχαν γίνει 205 εισαγωγές ασθενών. Στη βραχεία νοσηλεία επικρατούσε το αδιαχώρητο από Ασθενείς που περίμεναν να χωρέσει το φορείο τους σε διάδρομο κλινικής για να νοσηλευθούν (που κρεβάτι!)
Αναμονή για εξέταση στην εφημερία πάνω από 50 φορεία και άλλοι 200 περιπατητικοί ασθενείς. Χαλασμένος ο στεφανιογράφος για άλλη μια φορά. Δεν λειτουργούσε το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά που και το λεπτό είναι κρίσιμο για τη ζωή τους μεταφέρονταν σε άλλα νοσοκομεία.

Το ακτινολογικό μηχάνημα των ΤΕΠ χαλασμένο εδώ και ένα μήνα. Για 20.000 ευρώ δεν φτιάχνεται. Οι Ασθενείς μεταφέρονται από δύο τραυματιοφορείς 200 μέτρα μακριά από την εφημερία για ακτινογραφία. Μεγάλη ταλαιπωρία!!! Ασθενείς περίμεναν 7 – 8 ώρες χθες βράδυ και δεν είχαν εξυπηρετηθεί.

Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση του Αττικού Νοσοκομείου.
Το Νοσοκομείο ξεκινάει την εφημερία με υπερπληρότητα. Γεμάτες οι 750 κλίνες και πολλά ράντζα γεμάτα. Πως θα εξυπηρετηθούν οι 200 εισαγωγές; Με βάση το νόμο το Νοσοκομείο όταν ξεκινάει η εφημερία θα πρέπει να διαθέτει κενές το 25% των διαθέσιμων κλινών. Τι κάνει η Διοίκηση, ο Πολάκης; Τα άλλα Νοσοκομεία όταν εφημερεύουν τουλάχιστον 70 – 100 κλίνες κενές.

Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Αττικού Νοσοκομείου είναι η σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αναισθησιολόγος κα Κωστοπαναγιώτου. Γιατί δεν επιλύει το πρόβλημα; Η κα Κωστοπαναγιώτου πρόθυμη πάντα ξελασπώνει τον Πολάκη συμμετέχοντας σε Επιτροπές και ΕΔΕ. Στη Ζάκυνθο με τα χειρουργεία, τη Σαντορίνη στέλνοντας γιατρούς και νοσηλευτές, στη Κρήτη με το κοριτσάκι, τη Μελίνα, που βρήκε τραγικό θάνατο.
Η ουρολογική κλινική μετατράπηκε σε κοιτώνες ιατρών, ελλείψη άλλων χώρων. Γιατί δεν συνεπικουρείται η εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ με ένα άλλο δημόσιο Νοσοκομείο;».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact