ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα τέλος στη Σενεγάλη

Η Σενεγάλη δεν πλήττεται πλέον από την επιδημία του Έμπολα, ανακοίνωσε σήμερα από τη Γενεύη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Ο ΠΟΥ ανακοινώνει επισήμως το τέλος της επιδημίας του Έμπολα στη Σενεγάλη και συγχαίρει τη χώρα αυτή για την αποφασιστικότητα που επέδειξε στο να σταματήσει την εξάπλωση του ιού» ανέφερε ο διεθνής οργανισμός.

Η απόφαση αυτή του ΠΟΥ ήταν αναμενόμενη, αφού έχουν ήδη περάσει 42 ημέρες -ο μέγιστος χρόνος επώασης του ιού- από την ημέρα που εντοπίστηκε το πρώτο και μοναδικό κρούσμα του Έμπολα στη χώρα. Ο ασθενής, ένας άνδρας από τη Γουινέα, ανάρρωσε και κανείς από τους 74 ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή δεν προσβλήθηκε από τον ιό.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Υγείας της Κοινότητας Ανατολικής Αφρικής (ΚΑΕ) που συνεδρίασαν στην Αρούσα της Τανζανίας, αποφάσισαν να στείλουν περισσότερους από 600 γιατρούς και νοσηλευτές στη Δυτική Αφρική για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

Στην ανακοίνωσή τους οι υπουργοί των πέντε χωρών (Τανζανία, Κένυα, Ουγκάντα, Μπουρούντι και Ρουάντα) εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους «για την ταχεία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των νεκρών». Η Κένυα θα στείλει στις πληγείσες χώρες 15 γιατρούς, η Ουγκάντα 14, η Ρουάντα 7 και η Τανζανία 5. Το Μπουρούντι θα στείλει 250 νοσηλευτές και η Κένυα 300.

Την Πέμπτη, η πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Ενκοσαζάνα Ντλαμίνι-Ζούμα είχε απευθύνει έκκληση στις χώρες της Αφρικής να βοηθήσουν περισσότερο στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact