ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργειακός εφιάλτης! Πότε και γιατί θα δούμε 65% αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος!

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στην ιστορία της βρίσκεται η Ευρώπη μετά την… τρικυμία που έχει προκαλέσει η Ρωσία με το κλείσιμο του Nord Stream 1.

Σε περίπτωση πλήρους διακοπής της ροής φυσικού αερίου, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την επάρκεια δεν καλύπτουν τις ανάγκες της Ευρώπης για παραπάνω από δύο μήνες. Ετσι, η Κομισιόν προετοιμάζει το σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 20 Ιουλίου.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε… ηλεκτροσόκ και το βέβαιο είναι ότι η αβεβαιότητα στο φυσικό αέριο θα συμπαρασύρει στις τιμές και στο ρεύμα. Πρακτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα νοικοκυριά θα φτάσουν να πληρώνουν έως και 65% περισσότερο το ενεργειακό κόστος!

Σύμφωνα με την Goldman Sachs που έχει κάνει διάφορα σενάρια για το τι θα συμβεί στην αγορά φυσικού αερίου, στο πιο εφιαλτικό σενάριο που ο Nord Stream 1 δεν ανοίξει ξανά, το ενεργειακό κόστος θα εκτοξευτεί κατά περίπου 65% σε σχέση με σήμερα που ήδη η τιμή της μεγαβατώρας βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη ξεπερνώντας τα 170 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Στην περίπτωση αυτή ένα μέσο ευρωπαϊκό νοικοκυριό που καταναλώνει περίπου 3 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας και 15 μεγαβατώρες φυσικού αερίου ετησίως, θα πρέπει να πληρώσει σε ένα έτος περίπου 5.650 ευρώ για ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριου, δηλαδή 470- 500 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τον επενδυτικό κολοσσό, το κόστος αυτό θα είναι αυξημένο κατά 300% συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2020.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact