ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αποφάσισε το Εφετείο για την Ρούλα Πισπιρίγκου!

Λίγο νωρίτερα, κρίθηκε ένοχη από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Παράλληλα, κρίθηκε ένοχη και για την απόπειρας ανθρωποκτονίας του παιδιού στις 11 Απριλίου 2021. Ουσιαστικά, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση για τα δύο αδικήματα. Αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται αντιμέτωπη με ισόβια και πολυετή κάθειρξη.

Το δικαστήριο απέρριψε επίσης ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις, ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Εφετείου είπε:

«Το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων του αγλαια Κυριάκου. Των λοιπών εγγράφων που περιλαμβάνονται στο από 31.1.23 αίτημα της υπεράσπισης και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Και κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11.4.2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29.1.2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Πώς αντέδρασε η Πισπιρίγκου στο άκουσμα της απόφασης

Η απόφαση για την ενοχή της, απαγγέλθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με την κατηγορούμενη να έχει στο πλευρό της την οικογένειά της.

Στο πίσω μέρος της αίθουσας βρίσκονταν ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης και ο πατέρας του για να ακούσουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να άκουσε ψύχραιμα την απόφαση για την ενοχή της.

Ο συνήγορος της 35χρονης Αλέξης Κούγιας ανέφερε μετά την ανακοίνωση της απόφασης πως ήταν «μη αναμενόμενη» και πρόκειται για δικαστική πλάνη και «τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο». Όπως προανήγγειλε θα ασκήσει έφεση για την απόφαση.

«Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά», είπε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact