ΚΟΣΜΟΣ

ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ – 5 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 13 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Στιγμές πανικού και τρόμου έζησε την Παρασκευή και η Φλόριντα των ΗΠΑ. Λουτρό αίματος σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale-Hollywood, όπου εισέβαλε ένοπλος και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκορπίζοντας τον θάνατο.

Από τα πυρά του δράστη έπεσαν νεκροί πέντε άνθρωποι, ενώ άλλα δεκατρία άτομα τραυματίστηκαν.

Αρχικά, οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες και έκαναν λόγο για εννέα θύματα, δίχως να είχε διευκρινιστεί, αν επρόκειτο για νεκρούς ή τραυματίες. Αργότερα, όμως, η αστυνομία ενημέρωσε για τον σωστό απολογισμό της επίθεσης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται αστυνομικές πηγές, ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται, είναι ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγκο. Η ταυτότητά του είναι στρατιωτική. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, ότι ο δράστης δεν φώναξε τίποτα την ώρα των πυροβολισμών, ενώ τον ίδιο φέρονται να πυροβόλησαν οι αστυνομικοί, όσο εκείνος προσπαθούσε να γεμίσει το όπλο του.

Η υπόθεση ερευνάται, αν και ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών κάνει λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια», χτυπώντας το «καμπανάκι» κινδύνου. Σημειώνεται, ότι το περιστατικό συνέβη, ύστερα από το μακελειό σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, έπειτα από την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, μετά και το πρωτοχρονιάτικο αιματοκύλισμα στο διάσημο νυχτερινό κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, ενώ μόλις την περασμένη Πέμπτη σημειώθηκε ισχυρή φονική έκρηξη και στη Σμύρνη της Τουρκίας, έξω από το δικαστικό Μέγαρο.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τους πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο, υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για επίθεση και σε άλλο σημείο του αεροδρομίου.Τα ξένα δίκτυα κάνουν λόγο για δεύτερο ένοπλο, τον οποίο καταδιώκουν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Οι Αρχές, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη και δεύτερου δράστη.

Οι πολίτες, που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Φλόριντα, έζησαν εφιαλτικές στιγμές. Σε μεγάλο πανικό, έτρεχαν προς την έξοδο, προκειμένου να προφυλαχτούν από τα πυρά του δράστη.

Επιβάτες πτήσεων που μόλις είχαν προσγειωθεί, επέστρεψαν εσπευσμένα μέσα στα αεροσκάφη, όπου τους δόθηκε εντολή να αναμένουν νεώτερες οδηγίες.

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση, το αεροδρόμιο εκκενώθηκε, ενώ η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη σε μεγάλη ακτίνα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact