ΕΛΛΑΔΑ

Ένστολοι: Αυτοί είναι οι 50 βουλευτές που ψήφισαν την καταστροφή των ταμείων μας


Δηλώνουν ότι θα εξαντλήσουν όλες τις μορφές αγώνα – Καταθέτουν προσφυγή στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ 

Τα ονόματα των 50 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισαν το επίμαχο άρθρο για τα ταμεία των ενστόλων δίνουν στη δημοσίοτητα σε ανακοίνωση τους οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας. 

Στην ίδια ανακοίνωση κατηγορούν την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας για «αδιαλλαξία αφού δεν δέχθηκε ούτε την τροπολογία 12 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ούτε και την πρότασή μας για νομοτεχνική βελτίωση στην παρ. 3 του άρθρου 221 ώστε να ρυθμίζεται ο τρόπος καταβολής του εφάπαξ με κοινή υπουργική απόφαση».

Προειδοποιούν επίσης με νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις οποίες θα ανακοινώσουν το επόμενο διάστημα αναφέροντας ότι η ψήφιση του επίμαχου άρθρου «θα εκληφθεί ως εμπαιγμός και απαξίωση όλων των ενστόλων δεδομένου ότι η κυβέρνηση όχι μόνο καταδεικνύει πώς αντιλαμβάνεται την “αγάπη” της για τους ένστολους, αλλά δεν συμμορφώνεται ούτε καν με τις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που έχουμε υποστεί από τα μνημόνια».

Ανακοίνωσαν, ακόμα, την προσφυγή τους στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ «αναφορικά με τις εκδοθείσες από αυτό αμετάκλητες αποφάσεις για τις μισθολογικές περικοπές» ενώ διερευνούν δια των νομικών τους συμβούλων «η αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του άρθρου 221, έτσι όπως ψηφίστηκε, καθόσον η ίδια η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής αναφέρεται σε αυτό».

Ειδικότερα υπέρ του άρθρου ψήφισαν οι: Καραμανλή Άννα, Ιακωβίδου Παναγιώτα (Τάνια), Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Στύλιος Γεώργιος, Μαρτίνου Γεωργία, Νταβλούρος Αθανάσιος, Καράμπελας Ιωάννης, Κοψαχείλης Τιμολέων, Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Αυγερινοπούλου Διονυσία – Θεοδώρα, Μαρίνος Ανδρέας, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Σενετάκης Μάξιμος, Δεικτάκης Γεώργιος, Ασημακοπούλου ΆνναΜισέλ, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Σκόνδρα Ασημίνα, Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, Αντωνίου Μαρία, Γεωργαντάς Γεώργιος, Δήμας Χρίστος, Κέλλας Χρήστος, Βογιατζής Παύλος, Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Χριστογιάννης Δημήτριος, ΜάνηΠαπαδημητρίου Αννα, Τσουμάνης Δημήτριος, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Αραμπατζή Φωτεινή, Σκρέκας Κωνσταντίνος, Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Μακρή Ελένη, Μανδρέκα Ασπασία, Καρανάσιος Ευθύμιος. Κάρμαντζης Σταμάτιος, Καλαντζής Γεώργιος, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Δήμας Πύρρος, Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος, Γκόκας Χρήστος, Κασσής Μιχαήλ, Ρήγας Παναγιώτης, Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ, Μανιάτης Ιωάννης, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας και Χριστοφιλοπούλου Εύη. 

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Χαϊκάλης Παύλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Γιοβανόπουλος Κώστας και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μπούκουρας Στάθης. 

Διευκρινίζουν, τέλος, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο οποίος είχε διαχωρίσει τη θέση του από το βήμα της Βουλής για το άρθρο 221, αντικαταστάθηκε λίγο πριν την ψηφοφορία. 
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact