ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή για το «παράδειγμα του Υμηττού και τους εξωγήινους»

Κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετατράπηκε η συζήτηση στη Βουλή για την ταυτότητα φύλου.

Προσβλητικό χαρακτήρισε το παράδειγμα που ανέφερε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την θέληση ενός παιδιού να αλλάξει φύλο που του το είπαν εξωγήινοι στον Υμηττό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας παρέμβαση στη Βουλή.

«Αντί σήμερα να συζητάμε για μια μεγάλη και ουσιαστική τομή στα ανθρώπινα δικαιώματα, συζητάμε για την ηλικία των 15 ετών. Για τους διεμφυλικούς πολίτες 15 ετών, που υφίστανται τρομακτικό μπούλινγκ, θα έπρεπε να μας αφορά η δυνατότητά να αλλάξουν» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Σας καλώ κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσετε αυτό το παράδειγμα. Δεν έχετε δικαίωμα να εξευτελίζετε και να υβρίζετε αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε, απαντώντας στον κ. Τσίπρα, το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για ιατρική διάγνωση στη διαδικασία αλλαγής ταυτότητας φύλου.

«Χρησιμοποίησα ένα παράδειγμα για να δείξω ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν να αλλάξουν φύλο χωρίς επίγνωση συνεπειών» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός σημείωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ, έδωσε την αίσθηση ότι ταυτίζει μια κατηγορία πολιτών με όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και υποστήριξε πως η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον αυτοπροσδιορισμό δεν είναι σαφής.

«Λέτε κ. Μητσοτάκη ότι είστε υπέρ δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό, αλλά ζητάτε γνωμάτευση, δηλαδή ετεροπροσδιορισμό, για ενηλίκους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Χρησιμοποίησα ένα παράδειγμα για να δείξω ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν ν’ αλλάξουν φύλο χωρίς επίγνωση συνεπειών», απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε πως αυτό που ζητάει το κόμμα του είναι να υπάρχει μια διάγνωση για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

«Το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο τον υπ. Δικαιοσύνης. Εθελοτυφλείτε εάν νομίζετε ότι δεν είναι και ιατρικό ζήτημα», πρόσθεσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact