ΚΟΣΜΟΣ

Εντονες πιέσεις δέχονται τα ελληνικά ομόλογα

Ισχυρές πιέσεις δέχονται από το πρωί τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά μετά την χθεσινοβραδινή διακοπή των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

Ενδεικτικά η απόδοση του 2ετούς ομολόγου (φωτο) σημειώνει αύξηση σε σύγκριση με το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κατά 2,51% με αποτέλεσμα να κυμαίνεται στο 28,54%, μικρότερη είναι η αύξηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Συγκεκριμένα το 10ετές ομόλογο πριν από λίγο διαπραγματευόταν με απόδοση 12,29%, καταγράφοντας αύξηση κατά 0,5%, σε σύγκριση με το κλείσιμό της Παρασκευής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι οι τιμές υποχωρούν (με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αποδόσεις) χωρίς να παρατηρείται σημαντικός όγκος συναλλαγών στην αγορά. Μάλιστα στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), στην πλατφόρμα δηλαδή που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, οι συναλλαγές είναι μηδενικές τις τελευταίες εβδομάδες.

Πάντως οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων της Ελλάδος με τους θεσμούς έχουν επηρεάσει αρνητικά και τις υπόλοιπες περιφερειακές αγορές της Ευρώπης. Αντίθετα, ευνοημένα βγαίνουν τα γερμανικά ομόλογα καθώς θεωρούνται ασφαλή καταφύγια. Ετσι η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρούσε σήμερα κατά 0,017% στο 0,81%.

Όσον αφορά στα ομόλογα της περιφέρειας, η απόδοση των 10ετων ομολόγων στην Ισπανία αυξάνεται σήμερα κατά 0,087% στο 2,315 % με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων να διευρύνεται κατά 1,58% σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας. Αντιστοίχως, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 2,29%, ενώ η απόδοση του αντίστοιχου Πορτογαλικού τίτλου σημείωνε αύξηση κατά 0,12% στο 3,16%.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact