ΕΛΛΑΔΑ

Εντονη χιονόπτωση και στη Λέσβο -Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων [βίντεο]

Επελαση της κακοκαιρίας «Ωκεανίς» και στη Λέσβο. Ηδη από το πρωί χιονίζει στα περισσότερα ορεινά χωριά της Λέσβου ενώ σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία αναμένεται επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα.

Σύμφωνα με το lesvospost.com η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι πολύ καλή αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Χιονίζει σε Αγιασο, Σκαλοχωρι, Βατουσα, Μεγαλωχορι, Παλαιοχωρι, Βαφειο, Αμπελικο, Λεπετυμνο, αλλά και χαμηλότερα ενώ σε περιοχές που ρίχνει χιονόνερο αναμένεται να το γυρίσει σύντομα σε χιόνι καθώς οι θερμοκρασίες θα πέσουν κι άλλο.

Δείτε το βίντεο από το χιόνι στο νησί

Οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Λέσβου.

Ο Δήμος Λέσβου με ανακοίνωση του επισημαίνει: «Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα στην περιοχή του Ολύμπου, την περιοχή του Αμπελικού και το Σκαλοχώρι, παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι δρόμοι στις παραπάνω περιοχές παραμένουν ανοιχτοί αλλά για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων συστήνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Συνεργεία και μηχανήματα του Δήμου, υπό το συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας και του Αρμόδιου Αντιδημάρχου, Νίκος Καρασάββας, βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα για να επέμβουν όπου αυτό κριθεί αναγκαίο σε περίπτωση που τα φαινόμενα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.»

Με αλυσίδες η κινηση οχημάτων

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται γνωστό ότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης στο νησί της Λήμνου η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους από Κορνό προς Σαρδές, από Θέρμα προς Λιβαδοχώρι και από Πλατύ προς Θάνος γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, στο νησί της Λέσβου έντονη χιονόπτωση παρατηρείται στις περιοχές της Αγιάσου και του Αμπελικού, όπου η κίνηση των οχημάτων πάνω από το ίδρυμα Θεομήτωρ- Σανατόριο ενδείκνυται να γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στο συγκεκριμένο σημείο ήδη βρίσκεται πυροσβεστικό όχημα προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί, όπως για παράδειγμα μεταφορά ασθενών.

Στους πολίτες συνιστάται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς λόγω του επικείμενου παγετού θα είναι αυξημένη η ολισθηρότητα επί του οδοστρώματος.

Οι υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όσο και του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τα νησιά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact