ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών στο Αμβούργο

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών ξέσπασαν και πάλι τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο Αμβούργο (βόρεια) χωρίς ωστόσο να λάβουν τις διαστάσεις της προηγούμενης νύχτας, την ώρα που η Γερμανία ανησυχεί για τη μεταφορά των συγκρούσεων που μαίνονται στη Συρία στην επικράτειά της.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών που σημειώθηκαν έπειτα από μία ειρηνική διαδήλωση περίπου 1.300 ανθρώπων που ήθελαν να καταγγείλουν τις επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον των κουρδικών χωριών στη Συρία, ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Αμβούργου.

Συνολικά 1.300 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί στο λιμάνι που βρίσκεται στη βόρεια Γερμανία – όπου ζουν περίπου 35.000 Κούρδοι – μετά τις ταραχές της προηγούμενης νύχτας που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 14 ανθρώπων, περιλαμβανομένων 4 σοβαρά.

Τα περιστατικά αυτά βίας έχουν αναζωπυρώσει τους φόβους για τη μεταφορά των συγκρούσεων στη Συρία και το Ιράκ στη γερμανική επικράτεια, όπου η κοινότητα των Κούρδων – αριθμεί 1 εκατομμύριο και πλέον ανθρώπους, σύμφωνα με οργανώσεις Κούρδων της Γερμανίας – θεωρείται η μεγαλύτερη της Ευρώπης.

«Πρέπει να εμποδίσουμε το ενδεχόμενο οι αιματηρές και βάρβαρες συγκρούσεις που μαίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο να εξαπλωθούν στη Γερμανία» ανέφερε ο πρόεδρος του γερμανικού συνδικάτου αστυνομικών Όλιβερ Μάλχοβ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις αντίπαλες ομάδες να μην θέτουν σε κίνδυνο, με ξεσπάσματα βίας, την θετική στάση των Γερμανών πολιτών απέναντι στην υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων που προέρχονται από τις περιοχές όπου μαίνονται οι συγκρούσεις» προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το σημερινό φύλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανησυχεί για την παθητικότητα της Τουρκίας απέναντι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην κατάσταση στον τομέα ασφαλείας στη Γερμανία.

Αναφερόμενη έμμεσα στις δηλώσεις που έκανε χθες η Άγγελα Μέρκελ ενώπιον των βουλευτών, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, η εφημερίδα επανέλαβε τις επικρίσεις απέναντι στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung, η καγκελάριος της Γερμανίας εκτιμά ότι μια χώρα όπως η Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, πρέπει να έχει ως προτεραιότητά της τη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Η Άγκυρα δεν έχει εμπλακεί στρατιωτικά στην συριακή πόλη Κομπάνι την οποία πολιορκούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact