ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδόματα 800€, 600€ και 534€: Οι ημερομηνίες καταβολής στους δικαιούχους

Ξεκίνησε την Παρασκευή η πληρωμή για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, σε κατηγορίες εργαζομένων που δεν είχαν λάβει τα 800 ευρώ για διάφορους λόγους.

Η καταβολή αφορά σε εργαζόμενους που ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεών τους μεταξύ των οποίων και όσοι είναι σε επίσχεση εργασίας, οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε, κ.ά. Σύμφωνα με την Καθημερινή, μέσα σε αυτή την εβδομάδα υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν τα 600 ευρώ σε όσους επιστήμονες υπέβαλαν αίτηση έως τις 15 Μαΐου για την ειδική οικονομική ενίσχυση που αντικατέστησε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τα voucher.

Παράλληλα, την Τρίτη 19 Μαΐου θα καταβληθούν επίσης 800 ευρώ στους δικαιούχους των ειδικών κατηγοριών που κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 17 Μαΐου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr.

Το ίδιο ποσό θα λάβουν στο τέλος Μαΐου οι εργαζόμενοι που δήλωσαν λάθος iban ή έκαναν κάποιο λάθος στην υπεύθυνη δήλωση, την οποία υπέβαλλαν με αποτέλεσμα να μην τους έχει καταβληθεί το ειδικό επίδομα.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζομένους που οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε αναστολή και τον Μάιο, καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, ή επαναλειτουργούν σταδιακά μέσα στον τρέχοντα μήνα, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για επιπλέον 30 ημέρες αναστολής, θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 5 έως 10 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους δεν απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από τους ίδιους, παρά μόνον στην περίπτωση που επιθυμούν να υποβάλουν τροποποιητικές υπεύθυνες δηλώσεις από 19 Μαΐου έως 1 Ιουνίου.

Για όσους εργαζόμενους βρίσκονται τον Μάιο σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και απασχολούνται σε επιχειρήσεις που επανασλειτουργούν ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ, το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που θα λάβουν, θα είναι αναλογικό των ημερών, που παραμένουν σε αναστολή σύμβασης.

Αυτές οι πληρωμές θα γίνουν μεταξύ 10 με 12 Ιουνίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μήπως μας δουλεύουν;

Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Και αυτό δεν είναι…

Κωνσταντίνου: Είμαστε όλοι Πακιστανοί!

Ο λόγος για τον Πέτρο Κωνσταντίνου,που πριν από…

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στον ελληνικό στρατό

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός…

Εκτός ελέγχου ο απελπισμένος Ερντογάν – Τύπωσε 56 δισ. λίρες καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουρκία: Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει…

Καλά νέα: Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία…
contact