ΕΛΛΑΔΑ

Επιμένουν τα σενάρια για κλείσιμο του ΟΑΕΔ


«Λάδι στη φωτιά» από την διάψευση μόνο από το ΠΑΣΟΚ – Για σχέδιο που βρίσκεται ήδη στη διάθεση του υπ. Εργασίας κάνουν λόγο δημοσιεύματα

«Λάδι στη φωτιά» σχετικά με τα σενάρια λουκέτου στον ΟΑΕΔ με τη σημερινή του μορφή έριξε πριν από λίγες ημέρες η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία διέψευδε σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild κάνοντας, όμως, λόγο μόνο για «πάγεια θέση του ΠΑΣΟΚ» και όχι της κυβέρνησης όσον αφορά τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του οργανισμού.

Τα σενάρια επανήλθαν ακόμα πιο έντονα τη Δευτέρα μετά από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σύμφωνα με την οποία το σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας όχι μόνο υπάρχει αλλά βρίσκεται εδώ και δίμηνο στο συρτάρι του γραφείου του υπουργού Εργασίας.

Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα είναι ότι ο ΟΑΕΔ δεν έχει πετύχει το στόχο αύξησης της απασχόλησης λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας. Ένα δεύτερο επιχείρημα έχει να κάνει με την έλλειψη εισπρακτικού μηχανισμού του οργανισμού που βασίζεται σε αυτόν του ΙΚΑ, το οποίο προορίζεται να αποτελέσει τον «αντικαταστάτη» για τη χορήγηση επιδομάτων και παροχών του ΟΑΕΔ.

Τα δημοσιεύματα και κυρίως η απουσία διαψεύσεων από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν θορυβήσει τους εργαζομένους στον ΟΑΕΔ οι οποίοι δια της ομοσπονδίας τους ζητούν από τον διοικητή του να δημοσιοποιήσει «τι σχεδιάζεται για το μέλλον του Οργανισμού σε οποιοδήποτε κυβερνητικό ή μη επίπεδο» ενώ από το υπουργείο Εργασίας ζητούν την απόδοση των παρανόμως παρακρατηθέντων εισφορών από το ΙΚΑ υψους 8 δισ. ευρώ.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact